Blog

Iedere laatste zondag van de maand een boksclinic van Peter Mullenberg bij AeroFitt Duiven!

Laatste zondag van de maand om 11.15-12.15, geschikt voor iedereen (vanaf 10 jaar), dit wil je niet missen!

INTERVIEW MET PETER MÜLLENBERG
Peter geeft ons elke laatste zondag van de maand een training boksen bij Team Derijks / AeroFitt.

Boksen en geen kickboksen, het is  leerzaam, leuk, iedereen kan meedoen, je wordt gewezen op allerlei technieken. Bijzonder dit, want Peter is veel in het buitenland, volop in training en wedstrijden en daar staat hij dan toch!! Voor ons!! Om training te geven. Vanaf 10 jaar kun je meetrainen. Tijdstip 11.15 uur tot 12.15.
Op het moment dat ik met Peter een afspraak maakte was hij aan het trainen in Frankrijk. ”Fijn trainen daar, goede boksers!!” Eenmaal zittend tegenover mij zie ik dat hij een ‘verse’ hechting bij zijn rechterwenkbrauw heeft, tijdens de training opgelopen.
Een lachende Peter: ”Hoort erbij!!”

Peter Müllenberg, de eerste Nederlandse bokser die in 24 jaar naar de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro ging, nu 30 jaar, vol in training, scherp, gefocust, rustig, gedreven, enthousiaste verteller, energiek: Wie hem gaat googelen (en dat moet je echt even doen!!) ziet wat hij al op zijn naam heeft staan. Gaaf!! Teveel om hier even te vermelden!!!
Op mijn vraag hoe hij in de bokswereld is terecht gekomen verteld Peter: “Mijn jeugd heeft mij gevormd tot waar ik nu sta, veel buiten, echt meer zo’n straatjochie! Karate en voetbal heb ik eerst gedaan tot er in mijn wijk in Almelo een boksschool kwam en daar is alles rond het boksen mee begonnen. Deze full contact sport boksen is het voor mij, je bent op jezelf aangewezen, het maakt je sterk, mentaal, fysiek en geeft je zelfvertrouwen”

Met talent alleen kom je er niet dus vraag ik naar zijn ingrediënten om te staan waar hij nu staat.“Zelf reddend, zelfstandigheid, karakter, jezelf 100 % geven, dat wat je doet, moet je goed doen!! “ Aldus Peter “ DE sleutelwoorden om verder te komen in het leven! Want wat of wie maakt het verschil dat de een verder ergens in komt dan een ander?”

Vanaf zijn 16e jaar traint Peter al bij trainer, Hennie van Bemmel. Een stabiele factor, deze trainer en erg belangrijk wat blijkt uit het feit dat hij zijn halve leven al bij van Bemmel traint.
De A –Status bij NOCNSF is terugverdiend afgelopen februari 2018 in Hongarije door Peter en dat is fantastisch! Dat brengt hem verder tot waar hij wil komen:
Het EK en WK in 2019.
De Olympische Spelen in Tokio in 2020!!

Super veel succes Peter!!

Dank je wel voor je openhartige gesprek namens team Derijks/AeroFitt
Iedere laatste zondag van de maand een boksclinic van Peter Mullenberg bij AeroFitt Duiven! - bij FeelGoodClub AeroFitt