Blog

Wielrenners en moutainbikers opgelet! Doe mee met de FTP testen bij FeelGoodClub AeroFitt

Doe mee met de FTP testen bij FeelGoodClub AeroFitt.

Reserveren graag via https://www.aerofitt.nl/online-reserveren/

Duiven op:
Zaterdag 2 maart 10.00 uur
Woensdag 13 maart 20.30 uur

Hengelo tijdens de reguliere lessen op:
Maandag 11 maart 19.00 uur
Woensdag 13 maart 09.00 uur

Zelhem tijdens de reguliere lessen op:
Dinsdag 12 maart 19.15 uur
Woensdag 13 maart 09.00 uur
Donderdag 14 maart 20.00 uur

Wat is wattage-/vermogenstraining?

Om een optimaal rendement uit je trainingen te halen is het belangrijk om met trainingszones te werken. Deze zones worden bepaald door middel van een FTP-test. FTP staat voor Functional Threshold Power, simpel gezegd: het vermogen dat je gemiddeld 60 minuten kan volhouden. Het wordt in hartslag-termen ook wel het omslagpunt genoemd. Hoe hoog dit is, hangt af van je gewicht, spiermassa, getraindheid en is vooral genetisch bepaald.

Je FTP wordt bepaald aan de hand van een 3-5 of 20 minuten test. Na het afleggen van deze test wordt voor iedere deelnemer op zijn niveau de juiste zone berekend op basis van de uitslag van de FTP test. Je weet dan precies met hoeveel vermogen je een ontspannen duurtraining moet rijden, op welk vermogen je intensieve blokken moet trainen of op welk vermogen je een hersteltraining doet.

De cadance, het hartslagpercentage (indien men een hartslagmeter gebruikt), de zone van FTP; al deze resultaten kunnen worden weergegeven op een groot scherm.