BGN-gewichtsconsulente Elsemiek

Elsemiek Ankersmid

Wil jij starten met voedingsbegeleiding? Plan nu alvast een gratis en vrijblijvend telefonisch gesprek, verzeker jezelf van een plek!

Wat je wens ook is, gewichtsconsulente Elsemiek Ankersmid helpt je graag om jouw voedingspatroon gezonder te maken en jouw persoonlijke doel(en) te behalen.

Waarom kiezen voor BGN Gewichtsconsulente Elsemiek Ankersmid

Wie ben ik?
Sinds 2014 ben ik werkzaam bij FeelGoodClub AeroFitt. Gestart als fitnessinstructrice in Zelhem. Inmiddels heb ik de functies info-medewerker en BGN gewichtsconsulente bij de vestigingen Hengelo en Zutphen. Ik vind het belangrijk dat klanten met plezier naar een doel toe werken, waarbij het vooral past in de levensstijl die zij hebben. Mijn begeleiding richt zich op het in kleine stapjes naar een doel toe werken en vooral te kijken naar het totale plaatje: voeding, beweging en ontspanning.

Wat is mijn achtergrond?
Om klanten de juiste professionele begeleiding te bieden heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

 • 4-jarige opleiding Leefstijlcoach
 • BGN Gewichtsconsulente
 • Aalo Kettlebell instructeur
 • Fitnesstrainer A
 • Sportmassage
 • HBO Cognitieve gedragstherapie
 • BGN Gewichtsconsulente specialisatie Voeding en Overgang

Wat zijn mijn specialiteiten?
Door mijn opleidingen kan ik klanten begeleiden met de focus op het totale plaatje. Mijn kracht zit in het goed kunnen luisteren en analyseren. Ik hou er van om stapsgewijs naar een doel te werken en af en toe een klein doel te vieren. We gaan samen op zoek naar de beste levensstijl en de daarbij passende voeding die voor jou haalbaar is. Focus ligt op het gezond en fit voelen waarbij je (indien nodig) kilo’s kwijtraakt.

Door mijn opleiding cognitieve gedragstherapie kan ik klanten adviseren, begeleiden en coachen tot gedragsverandering op het gebied van voeding en beweging. Ook kan ik door de opleiding Voeding en Overgang mijn leefstijladviezen volledig afstemmen op vrouwen in de Overgang. Hierbij denkend het belang van bewegen, omgaan met specifieke overgangsklachten en stress vermindering.

Lees meer over Elsemiek

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van goede advisering?

Belangrijk vind ik een goed gesprek voeren en daarbij vooral te luisteren naar de klant. Focussen op gedragsverandering op het gebied van voeding en beweging. Kijken naar het totale plaatje en vanuit daar een advies geven. In kleine stapjes naar een doel werken en daarbij meerdere kleine haalbare doelen stellen.

Als je je lekkerste maaltijd mag uitkiezen, wat zal het dan zijn?

Lasagne Bolognese

Hoe ontspan jij, ontstress je? 

Bodypump is voor mij een lekkere uitlaatklep, verder vind ik wandelen ook heel ontspannend. Ook ben ik gek op feestjes.

Welke karaktertrek waardeer jij het meest in mensen?

Eerlijkheid vind ik heel erg belangrijk in mensen en dit waardeer ik ook enorm.

Waar haal jij de meeste voldoening uit als gewichtsconsulent?

Als ik samen met de klant de kleine doelen haal die ik voor ze heb gesteld, ook maakt het mij heel erg blij als klanten zich fitter voelen, maar vooral lekkerder in hun vel zitten. Dat ze daardoor meer en meer zelfvertrouwen hebben en gaan stralen.

Wat is jouw belangrijkste drijfveer om mensen te helpen met hun gezondheid?

Het belangrijkste vind ik dat door mijn kennis en kunde ik mensen wat kan leren. Dat ze daardoor dingen gaan aanpassen in het leven waardoor ze zich beter en energieker voelen.

Op welke prestaties van jezelf ben jij trots?

Ik ben altijd trots als klanten hun uiteindelijke doel hebben gehaald. Bijv. een klant die 30 kilo kwijt is geraakt en dan letterlijk en figuurlijk een ander mens is geworden. Dit maakt mij dan super trots.

Waar ben je in gespecialiseerd en waar wil je, je nog verder in verdiepen?

Doordat ik BGN gewichtsconsulent ben, moet ik opleidingen en bijscholingen blijven volgen. Ik heb de opleiding HBO cognitieve gedragstherapie gedaan en ben nu gespecialiseerd in gedragsverandering. Onlangs heb ik ook de opleiding Voeding en Overgang behaald en kan daardoor leefstijladviezen volledig afstemmen op vrouwen in de overgang. Hierbij denkend aan voeding bij overgang, belang van bewegen, omgaan met specifieke overgangsklachten en stress vermindering. Ik heb nu nog geen nieuwe opleiding op het oog maar zou mij altijd blijven specialiseren en ontwikkelen.

Meer informatie ontvangen?

Andere lessen en aanbod

 • Gewichtsconsulente Carine

  Carine Wil jij starten met voedingsbegeleiding? Plan nu alvast een gratis en vrijblijvend telefonisch gesprek, verzeker jezelf van een plek! Wat je wens ook is, gewichtsconsulente Carine helpt je graag om jouw voedingspatroon gezonder te maken en jouw persoonlijke ...

 • 3-Days challenge

 • 5-Days Challenge

 • Gewichtsconsulente Carine

  Carine Wil jij starten met voedingsbegeleiding? Plan nu alvast een gratis en vrijblijvend telefonisch gesprek, verzeker jezelf van een plek! Wat je wens ook is, gewichtsconsulente Carine helpt je graag om jouw voedingspatroon gezonder te maken en jouw persoonlijke ...

 • 3-Days challenge