Digitale personal training met eGym premium!

Jouw training moet zo uniek zijn als jij bent! Selecteer individuele trainingsdoelen met eGym Premium en maak een persoonlijk trainingsprogramma aan.
Train volgens de nieuwste sportwetenschappelijke kennis. Beschik over alle functies van de eGym toestellen! Professionele trainingsmethodes en betere trainingsprogramma’s om jouw training succesvoller te maken.
Nooit meer verkeerd trainen, volg je trainingsvoortgang met gedetailleerde analyses en verbeter je zwakke punten.
Maak nu een afspraak bij een van onze fitnessmedewerkers voor meer uitleg en boek een GRATIS proefles.
Egympremium
Jouw persoonlijk trainingsprogramma direct aan alle eGym toestellen!

1. Kies jouw persoonlijk trainingsdoeleinde

Met eGym Premium kun je uit verschillende trainingsdoeleinden kiezen;

Algemene fitness
Lichte toename van de intensiteit bij middellange belastingtijd voor gezonde fitness.
Atletiek
Grote bewegingssnelheid en explosieve krachtontwikkeling ter verbetering van de veerkracht.
Figuurtraining
Wissel tussen lange, minder intensieve en korte, intensieve cycli voor een strakker figuur (speciaal ontwikkeld voor vrouwen).
Spieropbouw
Hoge spierbelasting en langzame bewegingssnelheid voor de opbouw van spieren.
Afvallen
Hoge hartfrequentie en lange belastingstijden voor de verbranding van vet.
Revalidatietraining
De isokinetische trainingsmethode spaart de gewrichten en beperkt zo het risico op kwetsuren door overbelasting.

Naamloos

2. Pas de training aan je behoeften aan

Met regelmatige maximaalkrachtmetingen wordt je training voortdurend aan je fitnessniveau aangepast. Selecteer je geslacht en trainingsintensiteit om je training te personaliseren.

3.eGym Premium stelt op basis van de nieuwste sportwetenschappelijke inzichten je persoonlijke trainingsprogramma op

Dit is meteen op je eGym toestellen beschikbaar en begeleidt je geheel automatisch en comfortabel door je training.
De trainingsmethode van de 21ste eeuw!

1.De meest moderne trainingsmethodes

Op de eGym toestellen beschik jij als Premium gebruiker, naast de concentrische en excentrische trainingsmethoden, over twee andere methoden: isokinetische en adaptieve training!

Isokinetische training

Het gewicht verandert met de beweging – je kunt tenslotte niet in elke positie evenveel kracht zetten.

Meer informatie

Adaptieve training

Het gewicht wordt voortdurend aan je resterende spierkracht aangepast – zo haal je ook de laatste herhaling.

Meer informatie

2. Optimale periodiek

Wanneer de belasting in de training gedurende langere tijd gelijk blijft, went ons lichaam eraan. Het gevolg: het trainingseffect wordt minder. Om dit te voorkomen, hebben we regelmatig nieuwe prikkels nodig. Jouw eGym Premium-trainingsprogramma biedt de optimale periodisering voor het door jou gestelde doel.

Verhoging van het trainingseffect
140%
3. Individuele toestelinstellingen

Verschillende trainingsdoelen vereisen verschillende trainingen: een marathonloper traint anders dan een gewichtheffer. Daarom past eGym Premium de toestelinstellingen automatisch aan overeenkomstig je doel.

Het trainingsgewicht is niet altijd hetzelfde: terwijl bijvoorbeeld bij de spieropbouw met een zwaar gewicht wordt getraind, is bij afvallen een lichter gewicht voldoende.
Het aantal herhalingen beïnvloedt het trainingseffect: veel herhalingen met minder gewicht definiëren de spier, weinig herhalingen met meer gewicht vergroten hem.
De trainingsduur wordt gevarieerd: bij figuurtraining bijvoorbeeld worden lange, minder intensieve cycli afgewisseld met korte, intensieve cycli – hierdoor wordt het figuur strakker.
De bewegingscurve bepaalt de snelheid van de beweging. Een snelle, explosieve beweging bevordert de veerkracht en is daarom bijvoorbeeld geschikt voor atletiek.

Analyseer en verbeter jouw training

1. Is je lichaam in balans?

De spierdisbalansanalyse geeft informatie over de krachtsverhoudingen van twee tegenover elkaar liggende spierbundels. Deze informatie kan worden gebruikt als uitgangspunt voor gerichte compensatieoefeningen waardoor klachten en blessures kunnen worden voorkomen.

In dit voorbeeld zijn de rugspieren in verhouding tot de buikspieren te zwak en moeten ze intensiever worden getraind. Alle andere spierparen laten een gezonde balans zien.
2. Train je op de juiste wijze?

Met de trainingsefficiëntieanalyse wordt gekeken of je in het juiste belastingsbereik traint. Hierdoor kun je je training beter controleren en de trainingsefficiëntie verhogen.

De groene lijn duidt een efficiënte training aan: de spierkracht neemt in de loop van de oefening voortdurend af doordat de spier moe wordt. Bij de rode curve is een te laag begingewicht gekozen: de spierkracht wordt niet volledig benut.

Gratis proefles? Vul dan onderstaand formulier in!