Cross-Fitt

Cross-Fitt is een intensief en afwisselend Small Group Fitness programma waar plezier aan bewegen een belangrijk aspect is.

Het is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter Cross-Fitt is om zich niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

De trainingen bestaan uit een warming-up (eigen tijd), een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training genaamd WOD (Workout of the Day) van 15 à 20 minuten. De resultaten van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen. Deze WOD’s zijn iedere dag anders zodat je altijd gevarieerd traint en in principe iedere dag kan komen trainen op de club.

Voor wie is Cross-Fitt?

Iedereen, onafhankelijk van je fitheidsniveau, kan mee doen aan Cross-Fitt! Je moet alleen bereidt zijn hard te werken want dan is een fit en sterk lichaam  je beloning!

Waarom is Cross-Fitt goed voor jou?

Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, boksen, bokszakken, touwen, pull up bars etc. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.

Het doel van Cross-Fitt is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Persoonlijk advies?

  • MM slash DD slash JJJJ

Gratis proefweek

Deze groepsles graag een week lang gratis uitproberen? Vul dan snel dit formulier in!
Gratis proefweek aanvragen
Ga naar de bovenkant