Squash

Wat is squash?

Squash is een snel racket spel waarbij een flinke inspanning en korte felle beweging samen gaan. Het wordt met 2 spelers gespeeld in een ruimte omgeven door vier muren en een houten vloer van 9,75 meter lang en 6,40 meter breed. Beide spelers slaan om beurten de kleine rubberen bal met een squash racket.

Voor wie is squash?

In principe voor iedereen (mannen en vrouwen), een maximale leeftijd voor deze sport is er niet. Het vereist geen speciale spierkracht. Het komt aan op techniek, tactiek en uithoudingsvermogen. De slagtechniek is makkelijk te leren en de rally’s worden meestal beslist doordat de tegenstander de bal (voordat die voor de tweede keer stuit) niet haalt.

Waarom is squash goed voor jou?

Squash is de meest extreme doe sport. Het is laagdrempelig, trendy, jong, snel, dynamisch, intensief, energiek en zeer goed voor de gezondheid.

Het is aan te raden om schoenen te gebruiken waarvan de zool is afgestemd op de houten vloer van de squash baan. Schoenen die strepen op de vloer kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld met zwarte zolen) zijn verboden!

Persoonlijk advies?

  • MM slash DD slash JJJJ
Ga naar de bovenkant