Tom Haggeman

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching en resultaat bereiken?

De belangrijkste eigenschappen die je als Personal Trainer moet bezitten zit hem voornamelijk in de communicatie, je luistercapaciteiten, je inschattingsvermogen en je kwaliteit tot het opbouwen van een sportieve band. Om resultaat te halen moet de klant zich op zijn gemak kunnen voelen. De klant wil graag dat je luistert en dat je open en eerlijk bent. Dit verwachten wij ook van de klant zelf, dus waarom niet in beide richtingen?!

Als je je lekkerste maaltijd moest uitkiezen, wat zou het zijn?

Mij kun je heel erg blij maken met een fijne spaghetti bolognese, alleen van de geur word ik al zo enorm vrolijk…

Hoe ontspan je, ontstress je en chill je?

Personal trainingen zijn vaak intensief. Ik merk door af en toe zelf mee te doen, de klant dit als positief ervaart. Een uurtje sporten ontspant zeker dan ook voor mij & je brengt positieve energie naar de klant omdat jij jezelf ook flink inspant. Buiten de sportschool ben ik sinds een klein jaartje aan het golfen. Dit is pas ontspanning. Even niets aan je hoofd, jij en de omgeving. Geen telefoon bij de hand, geen buitenwereld. Een verademing waar ik zeker mee door blijf gaan…

Welke karaktertrek waardeer je het meest in mensen?

Iedereen is zo verschillend van elkaar, maar mensen die recht voor zijn of haar raap zijn, daar heb je het meest aan. Waarom om de hete brij heen draaien? Zeg wat je denkt en hoe je je voelt, daar kan ik wat mee!

Waar haal je de meeste voldoening uit als personal trainer?

Succesverhalen van klanten. Mensen komen met een verwachtingspatroon naar de sportschool. De doelen er worden gesteld gaan met vallen en opstaan. Als er dan een succesverhaal komt, wat dan ook, hoe klein dan ook, dan weet je gewoon dat je hulp op prijs wordt gesteld. Dat is fijn, dan voel je waardering.

Welke uitdagingen wil je in de toekomst nog graag aangaan?

Mijn uitdagingen liggen niet meer echt in de sport. In mijn 20’er jaren wilde ik altijd de snelste en de beste zijn, dat is er nu wel vanaf. Ik ben wel een jongen die geprikkeld moet worden, dus uitdagingen ga ik mezelf zeker nog wel opleggen.

Wat vind je zelf de beste en leukste workouts?

Ik werk veel in de variatie, mensen uit de comfortzone halen. Tijdslimieten op oefeningen zetten, de ademhalingssnelheid flink verhogen. Als iemand buiten adem is, 6 seconden pauze krijgt, de zoemer gaat en dan weer door moet. Dan moet je er staan als trainer, pushen dat ze volhouden, alles eruit halen. En vooral… dat ze dat dan ook doen! Love it!

Wat is jouw belangrijkste drijfveer om mensen te helpen met hun gezondheid?

99% van de mensen wil afvallen en conditie verbeteren. De meest standaard dingen die je hoort. Er zit echter zoveel achtergrond bij iedereen achter. De ware reden achterhalen, dieper bij een persoon naar binnen gaan om de echte kern te raken. Soms is dat niet leuk, maar dat is wel hetgeen waar je uiteindelijk de klant het meest mee helpt en wat ook het meest effectief is.

Op welke sportieve prestaties van je zelf ben je trots?

Echt trots was ik op mijn 18e toen ik mijn plaatselijke voetbalclub Baakse Boys verliet voor het destijds ‘grote’ PAX. Het hele dorp vond het maar niets en zeiden me ook dat ik het niet zou redden. Vond ik stiekem toch heel erg mooi dat ik topscoorder van de competitie en de regio werd in mijn 1e jaar en in het 2e jaar als team kampioen werden van de 3e klasse.

Waar ben je in gespecialiseerd en waar wil je, je nog verder in verdiepen?

Als personal trainer ontwikkel je je dagelijks. Als een klant persoonlijk verdriet heeft, in een dip zit, niet op komt dagen, dan zul jij je ‘actie’ paraat moeten hebben. Hoe ga je om met dit soort gebeurtenissen? Dit is een interessant stuk van het PT leven.  Je kunt nog zulke goede trainingen geven, maar als je niet begaan bent met een klant en je niet kunt inleven, dan garandeer ik je dat de klant geen resultaat gaat boeken.

Vrijblijvend kennismaken?

Personal Training Try out

Go to Top