fbpx  

Yoga bij FeelGoodClub AeroFitt

Yoga bij FeelGoodClub AeroFitt

Bij AeroFitt kun je terecht voor verschillende vormen van yoga. Of je nu op zoek bent naar een intensieve vorm of naar een vorm waarbij rekening wordt gehouden met beperkingen, er is altijd wel een vorm die bij jou past.

De lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren yogadocenten.

 

De nieuwsgierigheid naar Yoga wordt steeds meer. Het zweverige imago gaat er een beetje af. Maar waarom stappen we nu eigenlijk vandaag de dag massaal de mat op?

Lees hieronder 7 redenen waarom Yoga goed voor je is.

Yoga kan zeker je stressniveau verlagen. Al met een enkele ademhalingsoefening kun je jouw zenuwstelsel beïnvloeden. Je bloeddruk en hartslag daalt en je voelt je direct rustiger worden.

Vaak wordt gedacht dat je heel lenig moet zijn om Yoga te kunnen beoefenen. Maar… dat is zeker geen vereiste!

Het is wel zo dat Yoga je kan helpen om je flexibiliteit te bevorderen. Het is belangrijk om te begrijpen dat iedereen een andere bouw heeft en daarbij ook een andere (sport)achtergrond.

Ieder mens heeft dus een uniek lichaam waar ruimte ervaren kan worden, maar ook restricties. Het is te allen tijde aan te raden om te ontdekken vanaf welk punt je weerstand tegenkomt. Dat is jouw beginpunt.

Daarnaast is Yoga goed om je spieropbouw te bevorderen. Je zult misschien merken dat als je langer Yoga beoefent, je lichaamsbouw ook zal veranderen.

Ook leer je bij Yoga om te gaan weerstand. Niet alleen op de Yogamat, maar ook in het dagelijkse leven.

Ben je geneigd ervoor weg te lopen of ben je misschien geneigd om jezelf er vol in te gooien?

Een balans vinden in het iedere keer bewust opzoeken van een klein beetje weerstand, zal groei stimuleren. Niet alleen op de Yogamat, maar ook in het dagelijkse leven.

Daarbij is Yoga goed voor het ontwikkelen van een betere focus. Focus bij bijvoorbeeld de ademhaling in diverse Yoga houdingen in plaats van bij de rondrazende gedachten in je hoofd.

Een mooi onderdeel van Yoga is dat het je kan helpen om je gelukkig te voelen.

Tevreden te zijn met waar je bent en wat je hebt. En los te durven laten wat je niet meer nodig hebt. Te leven in het NU, obstakels in het leven te zien als een uitdaging in plaats van een belemmering.

Met een regelmatige beoefening van Yoga, zul je merken dat je ook een ontwikkeling als persoon doormaakt in het dagelijkse leven.

Yoga kan je daarbij ook helpen om je nachtrust te verbeteren. Door bijvoorbeeld het toepassen van diverse ontspanningsoefeningen of een avondroutine, kun je ervoor zorgen dat je daarna heerlijk kunt slapen.

En de volgende ochtend weer optimaal kan genieten van een mooie nieuwe dag!

Yoga bij FeelGoodClub AeroFitt Hengelo en Zelhem

Yoga bij FeelGoodClub AeroFitt (8)

Martha Bouwer

– Hatha Yoga

 

“Door oefeningen gericht op de volgende drie aspecten; lichaam, adem en geest leren we meer ontspannen en meer relativerend in het leven te staan.”

Yoga bij FeelGoodClub AeroFitt (7)

Jozien Jager

– Flow Yoga

 

“Flow Yoga is een vrij actieve en vloeiende vorm van yoga. Flow betekent dat de houdingen zich als een ketting aan elkaar rijgen op het ritme van de adem.  De houdingen zijn soms pittig maar je kunt altijd kiezen uit verschillende opties, dus geschikt voor alle niveaus.”

hanzke_vierkant

Hanske  Brouwer

– Critical Alignment Yoga
– Stoel Yoga

Critical Alignment Yoga:
‘Deze yogavorm is gericht op het doorbreken van spierspanning die ontstaat door een verkeerde lichaamshouding. Je leert met hulpmiddelen en ademtechnieken waar je spanning vasthoudt en hoe je deze weer los kunt laten. Je herstelt de oorspronkelijke balans van het lichaam, waardoor rug-, nek, schouder- en gewrichtsklachten verminderen en je weer tot rust komt.”

Stoel Yoga:
“Deze rustige vorm van yoga kun je altijd beoefenen: ook als je bewegingsbeperkingen hebt door blessures, leeftijd of ziekte. Je leert spanning los te laten, je concentratie te verbeteren en spieren/gewrichten soepeler te maken zonder over de grens van je mogelijkheden te gaan.”

Yoga bij FeelGoodClub AeroFitt - bij FeelGoodClub AeroFitt

Marjorie Mans

-Power Yoga

-Meditatie Yoga 

-Vinyassa flow Yoga

 

“Een stukje yoga filisofie komt langs en is er een vaste volgorde; Aarden , zonnegroeten, staande houdingen, zittende houdingen liggende houdingen. We sluiten met een meditatie van 10 minuten”

Yoga bij FeelGoodClub AeroFitt - bij FeelGoodClub AeroFitt

Charissa Kruisenga

-Vinyassa  Yoga

– Mediatie Yoga

– Yin Yoga

– Power Yoga

 

“tekst”