[vc_custom_heading text=”Yoga in Zutphen” google_fonts=”font_family:Oswald%3A300%2Cregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”]Bij AeroFitt Zutphen kun je terecht voor verschillende vormen van yoga. Of je nu op zoek bent naar een intensieve vorm of naar een vorm waarbij rekening wordt gehouden met beperkingen, er is altijd wel een vorm die bij jou past.
De lessen Yoga in Zutphen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren yogadocenten.[vc_tta_section title=”Yoga waarom? ” tab_id=”1527517196692-15ccfd25-0036″]De nieuwsgierigheid naar Yoga wordt steeds meer. Het zweverige imago gaat er een beetje af. Maar waarom stappen we nu eigenlijk vandaag de dag massaal de mat op?
Lees hieronder 7 redenen waarom Yoga goed voor je is. Yoga kan zeker je stressniveau verlagen. Al met een enkele ademhalingsoefening kun je jouw zenuwstelsel beïnvloeden. Je bloeddruk en hartslag daalt en je voelt je direct rustiger worden.Vaak wordt gedacht dat je heel lenig moet zijn om Yoga te kunnen beoefenen. Maar… dat is zeker geen vereiste!
Het is wel zo dat Yoga je kan helpen om je flexibiliteit te bevorderen. Het is belangrijk om te begrijpen dat iedereen een andere bouw heeft en daarbij ook een andere (sport)achtergrond.
Ieder mens heeft dus een uniek lichaam waar ruimte ervaren kan worden, maar ook restricties. Het is te allen tijde aan te raden om te ontdekken vanaf welk punt je weerstand tegenkomt. Dat is jouw beginpunt.Daarnaast is Yoga goed om je spieropbouw te bevorderen. Je zult misschien merken dat als je langer Yoga beoefent, je lichaamsbouw ook zal veranderen.
Yoga ZutphenOok leer je bij Yoga om te gaan weerstand. Niet alleen op de Yogamat, maar ook in het dagelijkse leven.
Ben je geneigd ervoor weg te lopen of ben je misschien geneigd om jezelf er vol in te gooien?
Een balans vinden in het iedere keer bewust opzoeken van een klein beetje weerstand, zal groei stimuleren. Niet alleen op de Yogamat, maar ook in het dagelijkse leven.Daarbij is Yoga goed voor het ontwikkelen van een betere focus. Focus bij bijvoorbeeld de ademhaling in diverse Yoga houdingen in plaats van bij de rondrazende gedachten in je hoofd.Een mooi onderdeel van Yoga is dat het je kan helpen om je gelukkig te voelen.
Tevreden te zijn met waar je bent en wat je hebt. En los te durven laten wat je niet meer nodig hebt. Te leven in het NU, obstakels in het leven te zien als een uitdaging in plaats van een belemmering.
Met een regelmatige beoefening van Yoga, zul je merken dat je ook een ontwikkeling als persoon doormaakt in het dagelijkse leven.Yoga kan je daarbij ook helpen om je nachtrust te verbeteren. Door bijvoorbeeld het toepassen van diverse ontspanningsoefeningen of een avondroutine, kun je ervoor zorgen dat je daarna heerlijk kunt slapen.
En de volgende ochtend weer optimaal kan genieten van een mooie nieuwe dag![vc_btn title=”Probeer yoga bij FeelGoodClub AeroFitt Zutphen, vraag een gratis proefweek aan!” style=”outline” shape=”square” color=”juicy-pink” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.aerofitt.nl%2Fgratis-proefweek%2F||target:%20_blank”][vc_custom_heading text=”Yoga bij FeelGoodClub AeroFitt Zutphen” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23e30513″ google_fonts=”font_family:Oswald%3A300%2Cregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css=”.vc_custom_1545315418999{border-radius: 10px !important;}”]Annelies

-PowerYoga

“Yoga is een aanvulling in iedere sportschool omdat het balans brengt. Het verbetert je focus en helpt je om spanning los te laten. Daarnaast maakt het je lichaam soepel en sterk en het geeft je energie. De voordelen van yoga merk je direct in je dagelijkse leven maar juist ook naast het beoefenen van andere trainingsvormen zoals kracht- of conditietraining. Wees welkom in mijn les om het zelf te ervaren ?
Power Yoga
In een Power Yoga-sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Poweryoga is de wat meer toegankelijkere vorm doordat er meer variatie in de (krachtige statische) houdingen zit. Er is zeker ook voldoende ruimte voor stretchen en ontspanning. Tex Rijnders

– Zhineng Qigong

“Hou je van flink tekeer gaan in de lessen op de sportschool? Kan ik me helemaal voorstellen. En ik wil je uitnodigen niet alleen je buitenkant te trainen maar ook je binnenkant. Niets mooiers dan balans. Want alleen balans houdt ons staande in deze veeleisende tijd.”
Zhineng Qigong
Deze les werkt niet alleen op je fysieke lichaam maar evengoed op je emoties. Door regelmatig oefenen verandert een wild golvende zee van emoties langzaamaan in eentje met lichte deining. En dat is fijn, kan ik uit ervaring zeggen. Wanneer je lichaam gezond is en je emoties kalm, dan ontstaat een heldere geest. Een heldere mind zeggen ze in China en daarmee bedoelen ze niet alleen je hoofd maar ook je hart. Daarover vertel ik in de lessen meer, want naast gezamenlijk lekker ontspannen oefenen, neem ik je ook graag mee in de achtergrond van deze prachtige qigong vorm.Patricia Smulders

-Hatha-yoga

“Je ontdekt dat je de adem kunt gebruiken als instrument om gedachten tot rust te laten komen en lichaam en geest te ontspannen, of juist te vitaliseren.”
Hatha Yoga
De lessen beginnen met een kwartiertje in meditatie houding terwijl we ademoefeningen doen, ook wel pranayama’s genoemd. Daarna doen we lichaamsoefeningen, ook hier weer met de nadruk op de adembeleving en het voelen van het lichaam en het los laten van eventuele spanning.
De zachte, helende oefeningen worden bewust zo toegankelijk mogelijk gehouden. Tot slot is er een liggende eindontspanning, zodat je weer verkwikt de zaal verlaat.[vc_custom_heading text=”Yoga Zutphen” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23e30513″ google_fonts=”font_family:Oswald%3A300%2Cregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css=”.vc_custom_1557300669107{border-radius: 10px !important;}”][vc_btn title=”Yoga proberen? Vraag je gratis proefweek aan!” style=”flat” shape=”square” color=”juicy-pink” size=”lg” align=”center” css_animation=”appear” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.aerofitt.nl%2Fgratis-proefweek%2F||”]