Hardlopen

Aanbod: Groepslessen

Voor iedereen die lekker buiten aan zijn of haar conditie wil werken is hardlopen een perfecte aanvulling op het sporten in de sportschool.

Hardlopen is mogelijk voor iedereen en je kunt het doen waar je wilt en wanneer je wilt.

Voor wie is de hardloopschool?

De hardloopschool is toegankelijk voor jong en oud, man en vrouw.  De combinatie van hardlopen en lidmaatschap van AeroFitt bied veel voordelen op het gebied van trainingsmogelijkheden.

AeroFitt Duiven geeft het hele jaar door trainingen op de maandag- en woensdagavond.

Op maandagavond wordt er een duurloop gegeven en iedereen kan zijn eigen afstand en snelheid lopen.

Op woensdagavond wordt er een loopscholing en techniek gegeven met intervaltraining.

AeroFitt Duiven hanteert een jaarprogramma met iedere week een andere training. 
Het verzamelen is, zowel op de maandag als woensdag, op de parkeerplaats bij het park de Nieuweling en wij starten om 19.00 uur.

In de zomer gaan wij vanaf de eerste woensdag van mei t/m de eerste woensdag van september naar het bos voor een trailrun. Vertrek is dan vanaf de sportschool om 19.00 uur.

Daarnaast begeleiden we lopers naar diverse hardloopwedstrijden van 5 tot 42,2 km.

Wanneer wij uw interesse hebben gewekt kunt u vrijblijvend voor meer informatie mailen naar gerard@aerofitt.org

Waarom is de hardloopschool goed voor jou?

Basiscursus voor beginners

Voor iedereen die geen of weinig hardloop ervaring heeft. Tijdens deze cursus staat het opbouwen van loopconditie centraal. Je krijgt looptechnieken en loopscholing en daarnaast wordt gewerkt aan de coördinatie. Na afloop van de cursus kun je ongeveer 30 minuten aan 1 stuk lopen.

Je krijgt 1 keer per week les en daarnaast krijg je een trainingsschema voor 2 aanvullende dagen per week waarin je zelfstandig traint. In totaal loop je dus 3 keer per week.

Informeer bij de receptie of gerard@aerofitt.org wanneer deze cursussen starten.

Basiscursus voor Gevorderden

Voor iedereen die de beginnerscursus heeft afgerond is het mogelijk om door te stromen in de trainingsgroep voor gevorderden. Je kunt hierbij kiezen tussen prestatiegericht lopen of recreatief lopen. Tijdens deze cursus gaan we jouw looptechniek verfijnen en uitbouwen. Daarnaast maken we een begin met een intervaltraining en zullen we ook regelmatig in het bos gaan lopen.

Komend seizoen zullen we vanaf woensdag 1 mei in de even weken weer in het bos gaan lopen. Wil je mee? We verzamelen om 19.00 uur bij AeroFitt en vertrekken vanaf daar naar een steeds wisselende locatie.

Voor de prestatiegerichte lopers geldt dat de nadruk zal liggen op wedstijdtraining en wordt getraind op interval. De gevorderden cursus wordt aangeboden op woensdagavond van 19.00-20.30 uur.

Heb je het voornemen om wedstrijden vanaf 5 km, een marathon of halve marathon te gaan lopen? Ook dan biedt de AeroFitt hardloopschool mogelijkheden. Onze ervaren trainer maakt graag een wedstrijdschema op maat en kan je indien gewenst persoonlijk begeleiden tijdens jouw training.

Tip: combineer hardlopen met krachttraining!

Succesvolle hardlopers combineren hun hardlooptraining met (duur)krachttraining. Doordat je met krachttraining je been- en rompspieren versterkt zullen je gewrichten meer worden ontlast. Je ondervindt minder hinder van de ‘klappen’ die je maakt tijdens het lopen omdat je spieren meer op kunnen vangen. Hierdoor verklein je de kans op blessures en vergroot je je uithoudingsvermogen aanzienlijk.

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod