Introductie:

Wil je je kracht vergroten, je spieren versterken en je algehele fitheid verbeteren? Dan is een full body krachttrainingsprogramma de ideale keuze. Bij FeelGoodClub AeroFitt kun je genieten van een uitgebreid fitnessaanbod en begeleiding van experts. In deze blog nemen we je mee door een effectief 3-daags full body krachttrainingsprogramma dat je kunt volgen bij AeroFitt om je fitnessdoelen te bereiken.

Dag 1: Focus op de Onderlichaamsspieren

1. Squats: Begin je training met squats, een essentiële oefening voor het versterken van je quadriceps, hamstrings en bilspieren. Plaats een halterstang op je schouders en laat je langzaam zakken in een gehurkte positie. Duw jezelf vervolgens krachtig omhoog naar de startpositie. Herhaal dit voor 3 sets van 10 herhalingen.

2. Lunges: Ga staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Neem een grote stap naar voren met je rechtervoet en buig beide knieën tot je rechterknie in een hoek van 90 graden staat. Keer terug naar de startpositie en herhaal met je linkervoet. Voer 3 sets van 12 herhalingen per been uit.

3. Leg Press: Neem plaats op de leg press-machine en plaats je voeten op het platform. Duw het platform weg door je benen recht te strekken en keer vervolgens gecontroleerd terug naar de beginpositie. Doe 4 sets van 8-10 herhalingen.

4. Kuitenverhogingen: Ga staan op een verhoging met je hielen over de rand. Verhoog je hielen door je kuiten samen te knijpen en laat ze vervolgens langzaam zakken. Voer 3 sets van 15 herhalingen uit.

Dag 2: Focus op de Bovenlichaamsspieren

1. Bench Press: Ga liggen op een vlakke bank en pak de halterstang vast met je handen iets breder dan schouderbreedte. Laat de stang langzaam zakken naar je borst en duw deze vervolgens krachtig omhoog. Doe 4 sets van 8-10 herhalingen.

2. Lat Pulldown: Neem plaats op de lat pulldown-machine en pak de stang vast met je handen iets breder dan schouderbreedte. Trek de stang naar beneden richting je borst en laat hem gecontroleerd terugkeren naar de startpositie. Voer 3 sets van 12 herhalingen uit.

3. Shoulder Press: Ga zitten op een schouderpersbankje met een halter in elke hand. Breng de halters naar schouderhoogte en duw ze vervolgens omhoog tot je armen volledig gestrekt zijn. Laat ze langzaam zakken naar de startpositie. Herhaal dit voor 3 sets van 10 herhalingen.

4. Bicep Curls: Sta rechtop met een halter in elke hand , laat je armen langs je lichaam hangen en buig vervolgens je ellebogen om de halters naar je schouders te brengen. Laat ze gecontroleerd zakken en herhaal dit voor 3 sets van 12 herhalingen.

Dag 3: Full Body Circuit Training

1. Burpees: Begin in een staande positie, ga vervolgens snel naar een hurkpositie en plaats je handen op de grond. Spring met je voeten naar achteren in een plankpositie, spring vervolgens terug naar een hurkpositie en spring tenslotte omhoog met je handen boven je hoofd. Voer 3 sets van 15 herhalingen uit.

2. Kettlebell Swings: Pak een kettlebell vast met beide handen en sta rechtop met je voeten op heupbreedte. Zwaai de kettlebell tussen je benen door en duw deze vervolgens omhoog tot schouderhoogte door je heupen voorwaarts te duwen. Doe 4 sets van 12 herhalingen.

3. Mountain Climbers: Begin in een push-up positie en breng afwisselend je knieën naar je borst terwijl je je benen snel beweegt, alsof je rent terwijl je op je handen staat. Voer 3 sets van 20 herhalingen uit (10 per been).

4. Planken: Ga in een push-up positie op je onderarmen rusten en houd je lichaam in een rechte lijn. Houd deze positie zo lang mogelijk vast, bijvoorbeeld 30 seconden tot 1 minuut, en herhaal dit voor 3 sets.

Conclusie:

Bij FeelGoodClub AeroFitt kun je genieten van een gevarieerd aanbod aan fitnessoefeningen om je kracht en algehele fitheid te verbeteren. Het 3-daagse full body krachttrainingsprogramma dat we hebben besproken, is slechts een voorbeeld van wat je kunt doen om je doelen te bereiken. Het is echter belangrijk om altijd naar je eigen lichaam te luisteren, te werken binnen je eigen mogelijkheden en eventueel de begeleiding van een professional in te schakelen. Dus ga naar AeroFitt, neem deel aan deze krachtige trainingen en geniet van een gezonde en actieve levensstijl!