Als lid van FeelGoodClub AeroFitt heb ik de kans gekregen om deel te nemen aan verschillende groepslessen die ze aanbieden in hun vestigingen in Didam, Duiven, Hengelo Gelderland, Zelhem en Zutphen. Een van de lessen die me echt heeft verrast en energie heeft gegeven, is CXWorx. In dit blogbericht wil ik graag mijn persoonlijke ervaring met CXWorx delen en waarom ik denk dat het een geweldige toevoeging is aan het groepslesaanbod van AeroFitt.

Het ontdekken van CXWorx:

Toen ik voor het eerst hoorde over CXWorx was ik nieuwsgierig naar wat deze groepsles precies inhield. Na het zien van enkele promo-video’s en het horen van positieve verhalen van andere leden, besloot ik mezelf uit te dagen en deel te nemen aan een CXWorx-les bij AeroFitt.

De leservaring:

Bij binnenkomst in de ruime en goed uitgeruste studio voelde ik me meteen welkom. De instructeur begroette me vriendelijk en legde kort uit wat ik kon verwachten van de les. CXWorx is een core-training die zich richt op het versterken van de buikspieren, de onderrug en de bilspieren. Het doel is om een sterke core te ontwikkelen, wat essentieel is voor het verbeteren van de lichaamshouding en het verminderen van het risico op blessures.

De les begon met een dynamische warming-up om het lichaam op te warmen en de spieren voor te bereiden op de intensievere oefeningen. Daarna volgden verschillende oefeningen gericht op de buikspieren, onderrug en bilspieren. Wat ik vooral waardeerde, was de variatie in de oefeningen. Van traditionele crunches en plankposities tot geavanceerdere bewegingen met weerstandsbanden en gewichten, elke les bood een nieuwe uitdaging.

Tijdens de hele les was de instructeur zeer betrokken en attent. Hij gaf duidelijke instructies en corrigeerde waar nodig mijn houding om ervoor te zorgen dat ik de oefeningen op de juiste manier uitvoerde. Dit gaf me een gevoel van vertrouwen en motiveerde me om het beste uit mezelf te halen.

De voordelen van CXWorx:

Na enkele weken regelmatig deel te nemen aan CXWorx, begon ik al snel de voordelen van deze groepsles te ervaren. Ten eerste merkte ik dat mijn core-kracht aanzienlijk verbeterde. Mijn buikspieren voelden sterker en mijn lichaamshouding verbeterde merkbaar. Bovendien voelde ik me stabieler tijdens andere fitnessactiviteiten, zoals gewichtheffen en cardio-oefeningen.

Een ander voordeel van CXWorx is de tijdsduur van de les. Met een duur van slechts 30 minuten, is CXWorx een perfecte toevoeging aan mijn fitnessroutine. In een drukke wereld waarin tijd schaars is, is het geweldig om een effectieve en intense training te kunnen voltooien in slechts een half uur. Dit maakt het gemakkelijk om de les in te passen in mijn drukke schema, zelfs op de drukste dagen.

Bovendien heeft CXWorx ook bijgedragen aan mijn algehele kracht en uithoudingsvermogen. De oefeningen dagen niet alleen mijn core-spieren uit, maar ook andere spiergroepen zoals de armen, benen en schouders. Hierdoor voel ik me sterker en ben ik beter in staat om andere activiteiten in de sportschool aan te pakken.

Naast de fysieke voordelen heeft CXWorx ook een positieve invloed gehad op mijn mentale welzijn. De energieke muziek en de groepsdynamiek in de les creëren een motiverende en inspirerende sfeer. Het samen trainen met anderen die dezelfde doelen nastreven, zorgt voor een gevoel van gemeenschap en stimuleert me om door te zetten, zelfs als de oefeningen zwaar worden.

Tot slot wil ik ook de professionele instructeurs bij AeroFitt prijzen. Hun passie en toewijding voor het lesgeven zijn duidelijk merkbaar. Ze zorgen ervoor dat de les leuk, uitdagend en veilig is. Ze zijn altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en aanpassingen te bieden voor mensen met verschillende fitnessniveaus.

Conclusie:

CXWorx is een groepsles die ik ten zeerste aanbeveel aan alle leden van FeelGoodClub AeroFitt. Het biedt een krachtige en verfrissende ervaring die gericht is op het versterken van de core-spieren en het verbeteren van de algehele fitness. Met de tijdsduur van slechts 30 minuten is het gemakkelijk in te passen in een druk schema, terwijl de voordelen op zowel fysiek als mentaal vlak zeker merkbaar zijn