Planken is een populaire oefening om je core te versterken en stabiliseren. Het is een oefening die je vrijwel overal kunt doen, zelfs thuis, maar als je bij FeelGoodClub AeroFitt traint, zijn er een aantal tips om de plankoefening optimaal uit te voeren. Hier zijn een paar tips voor het planken bij FeelGoodClub AeroFitt:

  1. Begin met de juiste houding: Begin in een push-up positie met je handen onder je schouders en je lichaam in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen.
  2. Span je core aan: Span je buikspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren aan om je lichaam stabiel te houden.
  3. Houd je heupen recht: Zorg ervoor dat je heupen niet te hoog of te laag zijn. Houd ze op gelijke hoogte met je schouders en knijp je billen samen om je lichaam in een rechte lijn te houden.
  4. Focus op je ademhaling: Adem diep in en uit door je neus en mond. Houd je adem niet in, maar adem gelijkmatig door terwijl je je core blijft aanspannen.
Maar waarom is planken bij AeroFitt goed voor je?

Planken is een zeer effectieve oefening om je core te versterken en stabiliseren, wat vele voordelen voor je gezondheid heeft. Bij AeroFitt wordt deze oefening vaak gebruikt, omdat het een eenvoudige en effectieve manier is om je core spieren te versterken. Hieronder vind je een aantal redenen waarom planken bij AeroFitt goed voor je is:

  1. Versterkt de core spieren: Planken richt zich op de buikspieren, onderrug en heupen. Het aanspannen van deze spieren helpt bij het verbeteren van je balans, houding en stabiliteit.
  2. Verbetert de lichaamshouding: Een sterke core zorgt voor een betere lichaamshouding en minder rugpijn.
  3. Verbetert de algehele kracht: Planken kan bijdragen aan het versterken van andere spiergroepen in het lichaam, zoals de armen, schouders en benen.
  4. Verbetert de flexibiliteit: Door het versterken van de core spieren kan de flexibiliteit van het lichaam verbeteren. Hierdoor wordt het gemakkelijker om dagelijkse activiteiten uit te voeren.
  5. Verbetert de ademhaling: Tijdens het planken is het belangrijk om de ademhaling te controleren. Het reguleren van de ademhaling kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de longfunctie.

Kortom, planken bij AeroFitt is een uitstekende manier om je lichaam te versterken en te stabiliseren. Het is een eenvoudige oefening die zowel beginners als gevorderden kunnen uitvoeren en het biedt vele voordelen voor je gezondheid en welzijn.