InBody Technologie.

InBody Technologie.

Kom meer te weten over je lichaamssamenstelling.

0
Seconden en de test is gereed
0
Procent doelgerichte Coaching
0
Leden hebben al resultaat behaald

De lichaamssamenstelling is een manier om te beschrijven waaruit het lichaam bestaat. Het omvat vet, eiwitten, mineralen en lichaamsvocht. Het beschrijft het gewicht ook nauwkeuriger dan BMI. De analyse van de lichaamssamenstelling geeft nauwkeurig de veranderingen in vetmassa, spiermassa en percentage lichaamsvet weer.

Ontdek je eigen fitness score

Met de InBody Scan bij FeelGoodClub AeroFitt krijg je inzicht in de opmaak van je eigen lichaam en welke lichaamsdelen aandacht nodig hebben.

Vele gebruiken de BMI index om te bepalen of hun gewicht en lengte in proportie zijn met elkaar, maar eigenlijk geeft deze index geen juiste indicatie van je gezondheid. Dit komt doordat niet al het gewicht ongezond is. Spiermassa, bijvoorbeeld, is redelijk zwaar, maar niet ongezond.

De InBody Scan meet of je lichaam daadwerkelijk in balans is. Leeftijd, geslacht en lichaamstype worden allemaal meegenomen in de de analyse van je lichaamssamenstelling. Op het resultatenblad krijg je inzicht in metingen rond je vetmassa, spiermassa en water ratio. Door middel van een segmentale vetanalyse krijg je zelfs inzicht in welk lichaamsdeel het meeste aandacht nodig heeft.

Test in 45 seconden

Meet je vetmassa, spiermassa en lichaamswater in minder dan 1 minuut. Het enige wat je hoeft te doen is op de voetplaat te staan en de handelektroden vast te houden.

Bij de InBody scan maken we in de berekeningen geen gebruik van schattingen met betrekking tot geslacht of leeftijd. Door alleen naar de impedantie te kijken, kunnen we de tot de resultaten van de lichaamssamenstelling komen. Het is daarom niet nodig om gebruik te maken van empirische vergelijkingen of statistische data.

Je coach zal het resultatenblad in detail met jou bespreken. We kunnen op basis van deze meting je nog nauwkeuriger advies geven op vlak van beweging, voeding en levensstijl en op een gefundeerde manier aan de slag gaan met je schema’s

Wat kom je allemaal te weten?

Het begin van de analyse begint met een splitsing van je lichaamssamenstelling in

  • Water
  • Eiwitten
  • Mineralen
  • Lichaamsvet

Tel die vier onderdelen samen, en je krijgt je lichaamsgewicht.

In de fuchsia bol, zie je wat de normaalwaarden zijn voor personen van jouw geslacht, leeftijd en lengte. De persoon in dit voorbeeld, is relatief gemiddeld, behalve op vlak van vetmassa.

In de spier-vetanalyse komen we te weten wat het gewicht van je Skeletspiermassa (ofwel SMM, de spieren die je kan ontwikkelen door middel van oefeningen) en je vetmassa (de som van je visceraal en onderhuids vet) is. In de meeste gevallen willen we je SMM verhogen en je vetmassa verlagen. Dit zullen we doen door middel van een aangepast trainings- en voedingsschema.

In de Obesitasanalyse wordt het gewicht van je vetmassa omgezet in een percentage, ook wel PBF genoemd. Ook dit is voor ons een belangrijke parameter om je conditie en gezondheid tegen af te meten (in tegenstelling tot je BMI).

Segmentale Analyse - FeelGoodClub AeroFitt

De InBody verdeelt het lichaam in 5 lichaamssegmenten: twee armen, twee benen en de romp (het gebied tussen de nek en de benen).

  • Het aantal kg per segment
  • Hoe dit zich procentueel verhoudt ten opzichte van het gemiddelde voor mensen van je leeftijd, geslacht en lengte
  • En of dit al dan niet boven- of ondergemiddeld is, of normaal.

Hieruit kunnen we afleiden of er eventueel probleemgebieden zijn, of al je lichaamsdelen even goed ontwikkeld zijn en of er een disbalans is in je spiermassa.

Heb je bv. onder gemiddeld weinig spiermassa in je benen omdat je een zittende functie hebt? Dan zullen we in jouw trainingsschema focussen op het bijtrainen van je onderlichaam.

Gewicht - FeelGoodClub AeroFitt

De gewichtsregulatie geeft weer wat volgens de InBody moet gebeuren met je lichaam: gewicht bijkomen of afvallen, dit door middel van een toename of afname van vet- en/of spiermassa.

Het ‘Basaal Metabolisme‘ of BMR is het aantal calorieën dat je in rusttoestand nodig heeft om te kunnen overleven.

Waar wij echter vooral naar kijken, is de ‘Aanbevolen calorieopname‘. Dit geeft ons een indicatie van het aantal kilocalorieën dat je moet opnemen om tot je ‘doelgewicht’ te komen. Deze waarde zal je coach dus helpen bij het maken van een nutritioneel schema dat essentieel is om de gewenste lichaamssamenstelling te bereiken.

Inbody AeroFitt

De Body Composition History laat ons toe om onmiddellijk je vooruitgang te zien, want het zet voor 3 belangrijke parameters de waarden per meting mooi naast elkaar: gewicht, spiermassa en vetpercentage.

In dit voorbeeld zie je hoe één van onze leden in twee maanden tijd maar liefst 5% vetmassa verloren is, 300 gram spiermassa heeft bijgekweekt, wat resulteert in een gewichtsverlies van 4,5 kg. Een topresultaat!

Wil je een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!