Rekken en strekken zijn belangrijke onderdelen van een effectieve en veilige training bij FeelGoodClub AeroFitt. Hieronder worden een aantal redenen genoemd waarom het belangrijk is om te rekken en strekken voor en na een training:

1. Vermindert het risico op blessures: Rekken en strekken helpt bij het verhogen van de flexibiliteit en mobiliteit van de spieren en gewrichten. Hierdoor wordt het risico op blessures tijdens het sporten verkleind.

2. Verbeterde prestaties: Door te rekken en strekken voor een training wordt de bloedstroom naar de spieren verhoogd en worden de spieren opgewarmd. Dit kan leiden tot betere prestaties tijdens de training en een verminderd risico op spierpijn na de training.

3. Verhoogt het bewegingsbereik: Door regelmatig te rekken en strekken worden de spieren en gewrichten flexibeler en kan het bewegingsbereik worden vergroot. Dit kan leiden tot verbeterde houding en mobiliteit in het dagelijks leven.

4. Verbetert de bloedcirculatie: Tijdens het rekken en strekken wordt de bloedstroom naar de spieren en gewrichten verhoogd. Dit kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen uit de spieren en kan bijdragen aan een betere doorbloeding van het lichaam.

5. Ontspanning van de spieren: Na een intensieve training kunnen de spieren vermoeid en gespannen zijn. Rekken en strekken kan helpen om de spieren te ontspannen en zo bijdragen aan een beter herstel.

Kortom, door te rekken en strekken voor en na een training bij FeelGoodClub AeroFitt, vermindert het risico op blessures, verbetert het de prestaties, verhoogt het bewegingsbereik, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het bij het ontspannen van de spieren. Het is daarom een belangrijk onderdeel van een effectieve en veilige training.