Als je op zoek bent naar een effectieve en leuke manier om je fitnessroutine te vernieuwen, dan zijn de Kettlebell-oefeningen bij FeelGoodClub AeroFitt zeker de moeite waard om te proberen. Kettlebells zijn een geweldige manier om je spieren te versterken, je uithoudingsvermogen te verbeteren en je lichaamshouding te verbeteren. Hieronder vind je enkele van de beste Kettlebell-oefeningen die je bij AeroFitt kunt doen.

  1. Kettlebell Swing: De Kettlebell Swing is een klassieke Kettlebell-oefening en een van de beste manieren om je lichaam in vorm te krijgen. Het is een effectieve oefening voor het trainen van de bilspieren, dijen, onderrug en schouders. Begin door de Kettlebell tussen je benen te plaatsen en je knieën iets gebogen te houden. Pak de Kettlebell met beide handen vast en zwaai deze tussen je benen door naar achteren. Maak vervolgens een explosieve beweging om de Kettlebell omhoog te zwaaien tot op schouderhoogte. Herhaal deze beweging voor een aantal sets om je spieren te versterken en je hartslag te verhogen.
  2. Goblet Squat: De Goblet Squat is een andere geweldige Kettlebell-oefening die je bij AeroFitt kunt doen. Het is een effectieve manier om de benen en bilspieren te trainen en tegelijkertijd je core te versterken. Begin door de Kettlebell met beide handen vast te houden en deze tegen je borst te houden. Maak vervolgens een squatbeweging door je heupen naar achteren te duwen en je knieën te buigen totdat je dijen parallel zijn aan de grond. Duw jezelf dan omhoog en herhaal de beweging voor meerdere sets.
  3. Kettlebell Lunges: Lunges zijn een geweldige oefening voor het trainen van de benen, en met de Kettlebell kan je deze oefening nog effectiever maken. Begin door de Kettlebell in één hand te houden en deze naast je lichaam te houden. Maak vervolgens een stap naar voren met je andere been en laat jezelf zakken totdat je achterste knie bijna de grond raakt. Duw jezelf omhoog en herhaal de beweging aan de andere kant.
  4. Turkish Get-Up: De Turkish Get-Up is een uitdagende oefening die verschillende spiergroepen tegelijk traint. Het verbetert je stabiliteit en flexibiliteit en is een geweldige manier om je lichaamshouding te verbeteren. Begin door de Kettlebell in één hand te houden terwijl je op je rug ligt. Houd de Kettlebell vast met gestrekte arm en duw jezelf omhoog totdat je op je zij ligt. Duw jezelf vervolgens omhoog totdat je op één knie zit, terwijl de Kettlebell nog steeds boven je hoofd wordt gehouden. Sta vervolgens op en herhaal de beweging in omgekeerde volgorde.