Critical Alignment Yoga

Wat is de kern van Critical Alignment Yoga?

Tegenwoordig hebben veel mensen een zittend of juist staand beroep waardoor de bovenrug en onderrug chronisch verkeerd belast worden. We zitten allemaal weleens met een kromme rug achter een computerscherm of continu te staren naar ons telefoonscherm. Critical Alignment Yoga werkt direct in op de kromme bovenrug door middel van het rubberen stripje en op de onderrug met behulp van de opgerolde vilten mat.

Het concept is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren (bijvoorbeeld aan de armen en benen) die meer gelegen zijn aan de oppervlakte en de houdingsspieren, gelegen rond de wervelkolom en gewrichten.

De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden. Daar tegenover hebben de houdingsspieren juist de neiging te verslappen. Door deze disbalans kunnen allerlei klachten en beperkingen ontstaan.

Het doel van Critical Alignment Yoga is om de balans tussen deze twee spiergroepen te herstellen, waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.

Wat kenmerkt Critical Alignment Yoga?

  •       Werken met hulpmiddelen, zoals yogablokken, yogariemen en een yogastrip.
  •       Focus op het uitlijnen van het lichaam (‘alignment’)
  •       Ontwikkelen van ontspanning in de bewegingsspieren
  •       Ontwikkelen van kracht en coördinatie in de houdingsspieren
  •       Verbeteren van de lichaamshouding
  •       Voorkomen en herstellen van lichamelijke klachten
  •       Zorgen voor mentale ontspanning
  •       Totale lichaamservaring

Op het eerste gezicht is Critical Alignment yoga een technische vorm van bewegen. Echter na enkele lessen kun je het effect van Critical Alignment Yoga al ervaren.

Naast de lichamelijke effecten zoals minder spanning, meer beweeglijkheid, kracht en coördinatie, ontstaat de verbinding met jezelf. Alle losse puzzelstukjes worden een geheel en er komt ruimte om stilte te ervaren. En hiermee is de cirkel rond, want vanuit de stilte kun je bewust de houding aannemen, zonder moeite, met ondersteuning van de adem, het lichaam volledig in balans.

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod