Critical Alignment Yoga

Wat is de kern van Critical Alignment Yoga?

Tegenwoordig hebben veel mensen een zittend of juist staand beroep waardoor de bovenrug en onderrug chronisch verkeerd belast worden. We zitten allemaal weleens met een kromme rug achter een computerscherm of continu te staren naar ons telefoonscherm. Critical Alignment Yoga werkt direct in op de kromme bovenrug door middel van het rubberen stripje en op de onderrug met behulp van de opgerolde vilten mat.

Het concept is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren (bijvoorbeeld aan de armen en benen) die meer gelegen zijn aan de oppervlakte en de houdingsspieren, gelegen rond de wervelkolom en gewrichten.

De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden. Daar tegenover hebben de houdingsspieren juist de neiging te verslappen. Door deze disbalans kunnen allerlei klachten en beperkingen ontstaan.

Het doel van Critical Alignment Yoga is om de balans tussen deze twee spiergroepen te herstellen, waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.

Wat kenmerkt Critical Alignment Yoga?

  •       Werken met hulpmiddelen, zoals yogablokken, yogariemen en een yogastrip.
  •       Focus op het uitlijnen van het lichaam (‘alignment’)
  •       Ontwikkelen van ontspanning in de bewegingsspieren
  •       Ontwikkelen van kracht en coördinatie in de houdingsspieren
  •       Verbeteren van de lichaamshouding
  •       Voorkomen en herstellen van lichamelijke klachten
  •       Zorgen voor mentale ontspanning
  •       Totale lichaamservaring

Op het eerste gezicht is Critical Alignment yoga een technische vorm van bewegen. Echter na enkele lessen kun je het effect van Critical Alignment Yoga al ervaren.

Naast de lichamelijke effecten zoals minder spanning, meer beweeglijkheid, kracht en coördinatie, ontstaat de verbinding met jezelf. Alle losse puzzelstukjes worden een geheel en er komt ruimte om stilte te ervaren. En hiermee is de cirkel rond, want vanuit de stilte kun je bewust de houding aannemen, zonder moeite, met ondersteuning van de adem, het lichaam volledig in balans.

Als je op zoek bent naar een groepsles die niet alleen je lichaam versterkt, maar ook helpt bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam, dan is Critical Alignment Yoga misschien wel iets voor jou. Deze les wordt gegeven bij FeelGoodClub AeroFitt en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Critical Alignment Yoga is een vorm van yoga die zich richt op het creëren van een optimale uitlijning van het lichaam. Door middel van specifieke oefeningen met behulp van props zoals een strip of bolster, worden blokkades in het lichaam opgeheven en wordt de natuurlijke houding van het lichaam hersteld. Dit leidt tot meer balans, flexibiliteit en kracht in het lichaam.

Naast de fysieke voordelen, heeft Critical Alignment Yoga ook voordelen voor de geestelijke gezondheid. De nadruk ligt op bewustzijn en ademhaling, waardoor je in het moment blijft en je geest tot rust komt. Dit kan helpen om stress en angst te verminderen en je algemene welzijn te verbeteren.

De les wordt gegeven door een gekwalificeerde instructeur die je zal begeleiden door de verschillende oefeningen en ervoor zal zorgen dat je de juiste houding aanneemt om maximaal profijt te halen uit de les. De sfeer in de les is rustig en ontspannen, zodat je je volledig kunt concentreren op je lichaam en geest.

Bij FeelGoodClub AeroFitt kun je deelnemen aan een Critical Alignment Yoga groepsles op verschillende dagen en tijden, dus er is altijd wel een les die past bij jouw agenda. Als je nog nooit yoga hebt geprobeerd, maak je dan geen zorgen, deze les is geschikt voor beginners en je instructeur zal je begeleiden bij elke stap van de les.

Als je op zoek bent naar een manier om je fysieke en geestelijke gezondheid te verbeteren, dan is Critical Alignment Yoga bij FeelGoodClub AeroFitt een geweldige manier om te beginnen. Kom langs en ervaar zelf de voordelen van deze unieke en effectieve vorm van yoga.

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

  • Helaas is een gratis 7-dagenpas in Duiven niet langer beschikbaar. Je kunt wel een rondleiding aanvragen, zodat wij je op weg kunnen helpen.

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod