Julien Van Basten Batenburg

Julien Van Basten Batenburg

Personal Training

Vestiging: Hengelo

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching en resultaat bereiken?
Ik vind een goede band tussen klant en coach erg belangrijk. Een goede band zorgt vaak voor meer openheid en eerlijkheid. Als de klant open en eerlijk is, krijg ik als coach beter inzicht in belangrijke factoren die invloed hebben op het trainen zelf. De progressie zit namelijk niet alleen maar in het trainen, maar ook in de leefstijl buiten het trainen. Zo hebben voeding, slaap, stressregulatie en dagelijkse gewoontes enorme impact op de progressie van een sporter. Als ik hier een beter inzicht in krijg, kan ik mijn begeleiding nog meer aanpassen op de klant om samen naar onze doelstellingen te streven.

Als je je lekkerste maaltijd moest uitkiezen, wat zou het zijn?
Curry massaman is toch wel een van mijn favorieten, maar ik heb er meer!

Hoe ontspan, ontstress en chill je?
Sporten is voor mij echt een manier om stoom af te blazen. Ik ben vaak in de sportschool te vinden in mijn vrije tijd, maar nieuwe sporten uitproberen vind ik ook ontzettend leuk. Naast het sporten ben ik erg sociaal en doe dan ook graag leuke dingen met mijn vrienden of familie.

Welke karaktertrek waardeer je het meest in mensen?
Openheid, eerlijkheid en enthousiasme.

Waar haal je de meeste voldoening uit als personal trainer?
De waardering en het enthousiasme van de klanten als ze de behaalde progressie ervaren en delen met mij. Dit is een van de beste complimenten die je als trainer kunt krijgen.

Welke uitdagingen wil je in de toekomst nog graag aangaan?
Ik heb nog heel veel uitdagingen die ik wil aangaan. Een marathon lopen en starten met boksen lijken mij geweldige uitdagingen!

Wat vind je zelf de beste en leukste workouts?
Het uitvoeren van een pittige kracht- of cardiotraining geeft mij altijd veel voldoening. Ik blijf mijn trainingen altijd aanpassen om mezelf op verschillende manieren uit te dagen. Daarnaast blijf ik het leuk vinden om nieuwe sporten te proberen en daar beter in te worden.

Wat is jouw belangrijkste drijfveer om mensen te helpen met hun gezondheid?
Veel mensen hebben naar mijn mening nog een bepaald beeld over krachttraining: “Ik hoef geen bodybuilder te worden”, is iets wat ik bijvoorbeeld vaak hoor bij intakegesprekken. Alleen is krachttraining zoveel meer dan alleen aan de gewichten te hangen om zo breed mogelijk te worden. Het kan je helpen bij alle soorten lichamelijke maar ook mentale doelstellingen die je hebt. Zo zie ik bij de klanten die ik train meer zelfvertrouwen, discipline, doorzettingsvermogen en een beter zelfbeeld. Mensen echt een betere versie van henzelf zien worden, zowel fysiek als mentaal, dat is nou echt iets wat mij motiveert om door te gaan met wat ik doe.

Op welke sportieve prestaties van je ben je trots?
Ik ben erg trots op de totale progressie die ik tot nu toe heb behaald door het trainen. Ik ben fysiek erg vooruit gegaan, heb mijn kennis uitgebreid en ben mentaal sterker geworden. Ik ben nooit volledig tevreden en zal mijzelf ook blijven pushen om door te blijven gaan, maar als ik terugkijk op alle progressie die ik tot nu toe heb gemaakt, kan ik zeker zeggen dat ik daar trots op ben.

Waar ben je in gespecialiseerd en waar wil je je nog verder in verdiepen?
Ik heb de opleiding Sport en Bewegen afgerond, met het profiel fitness om mij te ontwikkelen op het gebied van sport, voeding en leefstijl. Momenteel ben ik bezig met de HBO-opleiding PsychoMotorische therapie aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Hier leer ik veel over de psyche, begeleiding en het in de ervaring zetten van de cliënt. Allemaal vaardigheden die ik erg goed kan toepassen in mijn trainingen. Mijn uiteindelijke doel is om een combinatie te maken van personal training en PsychoMotorische therapie.

 

Gratis Personal Training Try out