Pilates is een trainingsconcept welke er op is gericht het hele lichaam te stretchen, versterken en in balans te brengen.

Pilates is een groepsles die steeds populairder wordt bij FeelGoodClub AeroFitt. Pilates is een laag-intensieve workout die gericht is op het versterken van de spieren, het verbeteren van de houding en het verhogen van de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam. Het is een uitstekende manier om stress te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Bij Pilates ligt de focus op het versterken van de core-spieren, oftewel de spieren rondom de buik, rug en bekken. De oefeningen zijn gericht op het stabiliseren van deze spieren en het verbeteren van de houding. Pilates maakt gebruik van gecontroleerde bewegingen en ademhalingstechnieken om de spieren te trainen. Hierbij worden zowel grote als kleine spiergroepen aangepakt.

Pilates is geschikt voor alle fitnessniveaus, van beginners tot gevorderden. De oefeningen zijn aan te passen aan de individuele behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. De workouts zijn rustig en geconcentreerd, waardoor het ook geschikt is voor mensen die last hebben van blessures of fysieke beperkingen.

De voordelen van Pilates zijn talrijk. Het versterkt niet alleen de spieren, maar verbetert ook de flexibiliteit, mobiliteit en balans. Door de focus op de ademhalingstechnieken heeft Pilates ook een ontspannend effect op het lichaam en vermindert het stress. Het kan zelfs helpen bij het verminderen van rugpijn en het verbeteren van de algehele gezondheid.

De Pilates groepsles bij FeelGoodClub AeroFitt wordt gegeven door ervaren instructeurs die gecertificeerd zijn om Pilates les te geven. De lessen vinden plaats in een ruime en goed geventileerde studio met voldoende ruimte voor elke deelnemer om zich vrij te bewegen.

De Pilates groepsles is te reserveren via de website van FeelGoodClub AeroFitt en is inbegrepen bij het reguliere lidmaatschap.

Al met al is Pilates een geweldige groepsles voor mensen die op zoek zijn naar een laag-intensieve, maar effectieve workout die gericht is op het versterken van de core-spieren, het verbeteren van de houding en het verminderen van stress. Bij FeelGoodClub AeroFitt bent u verzekerd van professionele begeleiding en een aangename omgeving om te trainen.

Voor wie is Pilates?

Pilates is niet aan leeftijd gebonden en in principe ook niet aan lichamelijke beperkingen omdat de oefeningen worden aangepast aan de conditie, ervaring en mogelijkheden van elke individu. Pilates is voor iedereen, van topsporter tot niet-sporter. Het is een uitgebalanceerde methode die uitgaat van respect voor het lichaam en niet belastend is voor de rug.

Waarom is Pilates goed voor je?

Pilates is goed voor je als je:

  • Je houding wilt verbeteren, waardoor rug-, nek- en schouderklachten zullen verminderen en voorkomen kunnen worden.
  • Een gezond bewegingspatroon wilt ontwikkelen.
  • Kracht en lenigheid wilt vergroten, zonder daarbij overdreven (opgepompte) spiermassa wilt opbouwen.
  • Wilt herstellen na je zwangerschap, maar kan ook tijdens de zwangerschap
  • Op dynamische wijze toch wilt ontspannen

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod