Qigong

Bij FeelGoodClub AeroFitt bieden we een breed scala aan groepslessen, waaronder Qi-gong. Qi-gong is een oefening die gericht is op het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid. Het is een vorm van Chinese bewegings- en meditatieoefeningen die al duizenden jaren beoefend wordt.

Qi-gong is een combinatie van ademhalingsoefeningen, meditatie en lichaamsbeweging. Het doel van de oefeningen is het bevorderen van de doorstroming van levensenergie (Qi) door het lichaam. Qi-gong is erop gericht om de balans tussen lichaam en geest te herstellen en te behouden.

Tijdens de les wordt er aandacht besteed aan de ademhalingstechnieken, het bewegen van het lichaam en het richten van de aandacht. Door het beoefenen van Qi-gong wordt de concentratie versterkt, de bloedsomloop gestimuleerd en de spieren soepeler gemaakt. Qi-gong heeft ook een positieve invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding.

Een les Qi-gong bij FeelGoodClub AeroFitt duurt gemiddeld 60 minuten. De les begint met een warming-up om het lichaam voor te bereiden op de oefeningen. Vervolgens worden er verschillende Qi-gong-oefeningen gedaan, waarbij er veel aandacht is voor de ademhaling. De les eindigt met een cooling-down en ontspanningsoefeningen.

De Qi-gong les bij FeelGoodClub AeroFitt is geschikt voor alle niveaus, van beginner tot gevorderde. De oefeningen kunnen aangepast worden aan de individuele behoeften en fysieke mogelijkheden van de deelnemers.

Er zijn vele voordelen verbonden aan het beoefenen van Qi-gong bij FeelGoodClub AeroFitt. Allereerst draagt het bij aan het herstellen en behouden van de balans tussen lichaam en geest. Dit kan leiden tot een betere gezondheid en een groter gevoel van welzijn. Daarnaast kan Qi-gong helpen om stress te verminderen en de concentratie te verbeteren.

Bovendien is Qi-gong een zeer toegankelijke oefening die voor vrijwel iedereen geschikt is. Het kan helpen om stijfheid en pijn te verminderen en kan zelfs bijdragen aan het verminderen van symptomen bij aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie.

Als je op zoek bent naar een manier om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, dan is Qi-gong bij FeelGoodClub AeroFitt zeker het proberen waard. Onze professionele en ervaren instructeurs zullen je begeleiden bij het uitvoeren van de oefeningen en je helpen om het maximale uit je les te halen.

Waarom Qi-Gong goed voor je is

Kalmeert de geest

Ons hoofd zit constant vol en meestal levert deze stroom van gedachten en indrukken ons geen echt voordeel.

Wanneer je QI-gong oefent wordt jouw brein direct naar een activiteit gebracht wat meteen een diep kalmerende en kracht effect geeft. Jouw lichaam is altijd in het huidige moment maar jouw geest niet. Door mentale focus te combineren aan fysieke oefening wordt het gemakkelijker om stilte en kalmte in de geest te bereiken.

Vermindert stress

Er zijn maar weinig mensen in onze moderne maatschappij die niet op één of andere manier met stress geconfronteerd worden. Dat is normaal. School, werk, kinderen, rekeningen en relaties kunnen leiden tot stress en angst in zowel jouw geest als lichaam.

Dit is niet alleen vervelend maar stress valt ook jouw immuunsysteem aan en leidt tot verschillende gezondheid kwalen. Gelukkig is Qi-GONG een stress-killer !

Spanning vermindert doordat jouw geest en sympathisch zenuwstelsel (vecht of vlucht) rustiger wordt en activeert jouw parasympatische zenuwstelsel (rust en vertering). Het leert jou ook hoe je de kracht van intentie kan aanwenden om schadelijke energie af te weren en een positieve en krachtige manier van zijn te bekomen.

Betere emotionele balans

Qi-gong geeft jou krachtige tools om levenservaringen te verwerken zowel positieve als negatieve. Hierdoor wordt het gemakkelijker om met de dagelijkse uitdagingen om te gaan. In plaats van in onaangename emoties te blijven hangen leer je de flow te vinden.

Doordat je bewuster wordt van wat er in je fysieke en mentale lichaam omgaat kan je groeien. De meeste beoefenaars zeggen dat ze er krachtiger door worden in deze steeds veranderende wereld.

Beter slapen

Slaapproblemen zijn vaak het gevolg van een overvloed aan Yang energie in het hoofd door te piekeren overdag. QI-gong helpt om de energie in balans te brengen waardoor je meer rust ervaart tijdens het slapen.

Boost jouw weerstand

Zowel Westerse als Oosterse dokters weten dat teveel stress zeer nadelig is voor jouw weerstand en gezondheid in het algemeen. Het begint vaak met vage klachten waar geen aandacht aangeven wordt. QI-gong helpt om tijdig de signalen te ontdekken en door er energie naar te sturen krijgt jouw weerstand een boost.

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

  • Helaas is een gratis 7-dagenpas in Duiven niet langer beschikbaar. Je kunt wel een rondleiding aanvragen, zodat wij je op weg kunnen helpen.

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod