Qigong

Wat is Qi-Gong? 

Heel eenvoudig: oefening in minder stress en meer energie. Het combineert de voordelen van spirituele meditatie, leidt tot volledige activatie van lichaam en geest.

Qi Gong oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij je de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens je naar een volgende beweging overstapt. Een oefening kan ook statisch zijn waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.

Waarom Qi-Gong goed voor je is

Kalmeert de geest

Ons hoofd zit constant vol en meestal levert deze stroom van gedachten en indrukken ons geen echt voordeel.

Wanneer je QI-gong oefent wordt jouw brein direct naar een activiteit gebracht wat meteen een diep kalmerende en kracht effect geeft. Jouw lichaam is altijd in het huidige moment maar jouw geest niet. Door mentale focus te combineren aan fysieke oefening wordt het gemakkelijker om stilte en kalmte in de geest te bereiken.

Vermindert stress

Er zijn maar weinig mensen in onze moderne maatschappij die niet op één of andere manier met stress geconfronteerd worden. Dat is normaal. School, werk, kinderen, rekeningen en relaties kunnen leiden tot stress en angst in zowel jouw geest als lichaam.

Dit is niet alleen vervelend maar stress valt ook jouw immuunsysteem aan en leidt tot verschillende gezondheid kwalen. Gelukkig is Qi-GONG een stress-killer !

Spanning vermindert doordat jouw geest en sympathisch zenuwstelsel (vecht of vlucht) rustiger wordt en activeert jouw parasympatische zenuwstelsel (rust en vertering). Het leert jou ook hoe je de kracht van intentie kan aanwenden om schadelijke energie af te weren en een positieve en krachtige manier van zijn te bekomen.

Betere emotionele balans

Qi-gong geeft jou krachtige tools om levenservaringen te verwerken zowel positieve als negatieve. Hierdoor wordt het gemakkelijker om met de dagelijkse uitdagingen om te gaan. In plaats van in onaangename emoties te blijven hangen leer je de flow te vinden.

Doordat je bewuster wordt van wat er in je fysieke en mentale lichaam omgaat kan je groeien. De meeste beoefenaars zeggen dat ze er krachtiger door worden in deze steeds veranderende wereld.

Beter slapen

Slaapproblemen zijn vaak het gevolg van een overvloed aan Yang energie in het hoofd door te piekeren overdag. QI-gong helpt om de energie in balans te brengen waardoor je meer rust ervaart tijdens het slapen.

Boost jouw weerstand

Zowel Westerse als Oosterse dokters weten dat teveel stress zeer nadelig is voor jouw weerstand en gezondheid in het algemeen. Het begint vaak met vage klachten waar geen aandacht aangeven wordt. QI-gong helpt om tijdig de signalen te ontdekken en door er energie naar te sturen krijgt jouw weerstand een boost.

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod