Rob Arends

Rob Arends

Personal Training

Vestiging: Hengelo + Zelhem + Zutphen

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching en resultaat bereiken?

Ik vind dat een goede coach altijd de resultaten moet kunnen verklaren, waarom iemand bijvoorbeeld wel of niet afvalt in vetpercentage is erg verschillend. Als coach vind ik het een uitdaging om te zoeken naar de punten die voor deze klant individueel extra belangrijk zijn. Dit zijn dan ook de punten waar je als trainer extra op moet coachen en aandacht aan moet besteden, zodat de klant het maximale trainingsresultaat kan bereiken.

Als je je lekkerste maaltijd moest uitkiezen, wat zou het zijn?

Ik zou dan gaan voor een lekkere risotto met champignons en als we dan toch bezig zijn een voorgerecht met steak tartaar.

Hoe ontspan je, ontstress je en chill je?

Ik ben in mijn vrije tijd erg veel met voetbal bezig en heb daar gelukkig ook veel vrienden waarmee ik graag wat ga drinken in het weekend. Dat is mijn manier van ontspannen en chillen, verder heb ik een woning in Hengelo zelf, daar kijk ik in de avonduren graag een leuke serie op Netflix of een mooie voetbalwedstrijd.

Welke karaktertrek waardeer je het meest in mensen?

Dat ze eerlijk zijn tegen me, ik ben altijd als coach eerlijk en oprecht naar de klanten, willen ze hun resultaten bereiken dan is het erg belangrijk dat ze ook eerlijk tegen mij zijn. Ik zeg wel eens tegen een klant dat ik graag met hem/haar wil trainen maar vraag er dan altijd direct bij of degene dat ook wel met mij wil. De klant moet namelijk wel kunnen accepteren wat ik hem of haar vertel.

Waar haal je de meeste voldoening uit als personal trainer?

Als de klanten plezier krijgen in de trainingen en merken dat ze vooruit gaan dat vind ik het mooiste om te zien als trainer. Soms maak ik wel eens een filmpje hoe iemand beweegt of staat qua houding bij training 1. 6 Maanden later herhaal ik dan dezelfde oefening of ik analyseer de houding opnieuw, het is erg mooi om dan progressie te zien. Dan zie je namelijk pas echt hoe belangrijk het is om te gaan bewegen!

Welke uitdagingen wil je in de toekomst nog graag aangaan?

Ik zou in de toekomst graag een aan een triatlon mee willen meedoen, een soort Viking run of misschien wel trainen voor een Crossfit wedstrijd. Ik heb nog niks gepland staan maar als iemand een mooie uitdaging voor me heeft ga ik die niet uit de weg.

Wat vind je zelf de beste en leukste work outs?

Ik geef graag techniek training in gewichtheffen, het aanleren van deze oefeningen op de juiste manier is de basis van een goede workout.Ik vind het mooi om te zien hoe ik mensen hierin kan begeleiden, ze meer kan laten liften qua gewicht, zonder dat ze blessures krijgen. Ook houd ik er van functionele training te geven of CrossGym (dit is een variant van Crossfit).

Wat is jouw belangrijkste drijfveer om mensen te helpen met hun gezondheid?

Het laatste woord is het belangrijkste, mijn doel is mensen te helpen gezond te worden of te blijven. Al langere tijd werk ik als personal trainer en zie hier echt de gezondheidsvoordelen van in! Ik zou zelf iedereen adviseren personal training te doen als ik kijk naar de resultaten die ermee bereikt worden. De combinatie van de juiste voeding, voldoende rust, training en leefstijl zijn voor mij de belangrijkste drijfveren om resultaat te bereiken.

Op welke sportieve prestaties van je zelf ben je trots?

Ik heb zelf de marathon van Athene gelopen, dit is een prestatie waar ik erg trots op ben. Destijds voetbalde ik in het 1eelftal van Pax, waar ik 3 keer in de week klaar voor moest staan en werkte ik al 40 uur per week. Je kunt je dus voorstellen dat het lastig was om tijd vrij te maken voor de voorbereiding van deze marathon (zowel kracht als hardlopen). Uiteindelijk was het een geweldige ervaring om daar de marathon des marathons te lopen en te finishen in het Olympisch stadion.

Waar ben je in gespecialiseerd en waar wil je, je nog verder in verdiepen?

Afgelopen tijd heb ik me erg veel gespecialiseerd op het medische vlak qua fitness, dit vond ik erg interessant. De fitnessbranche ontwikkelt zich de laatste jaren erg snel en er zijn constant nieuwe onderzoeken met nieuwe interessante resultaten. Ik verwacht dus dat er de komende tijd ook echt wel weer dingen komen waar ik meer over wil weten, zodat ik mijn klanten de begeleiding kan geven waardoor ze een zo optimaal mogelijk resultaat kunnen behalen.at er de komende tijd ook echt wel weer dingen komen waar ik meer over wil weten, zodat ik mijn klanten de begeleiding kan geven waardoor ze een zo optimaal mogelijk resultaat kunnen behalen.

Gratis Personal Training Try out