Bij onze vestigingen in Hengelo Gelderland en Duiven kun je gebruik maken van onze eigen sauna ruimtes. Deze is onder andere uitgerust met een Turks stoombad, infrarood cabine, twee sauna cabines, bubbelbad (alleen AeroFitt Hengelo Gelderland), een rust ruimte en nog veel meer! Tevens beschikt onze vestiging in Didam over een saunacabine.

Waarom is een sauna goed voor je?
  1. Goede doorbloeding van je lichaam

Gedurende een sessie van 10 tot 20 minuten in de sauna gaat je hartslag met 50 tot 70 procent omhoog. Dit betekent dat je – qua hartslag en bloedcirculatie – dezelfde gezonde voordelen bereikt als met een lichte work-out. Bovendien verwijden je aderen dankzij een sauna, zodat de doorbloeding van je weefsels en organen beter wordt. Een sauna is dus gezond voor je hart- en bloedvaten.

  1. Gezonde huid dankzij sauna

Omdat je bloedvaten wijder en flexibeler worden, wordt er meer bloed (en dus ook voedingsstoffen) naar de huid vervoerd. Je huid wordt zodoende beter gevoed en sneller hersteld. Op die manier draagt de sauna bij aan een gezonde huid. Ook gaan je poriën open staan dankzij een sauna. In combinatie met het zweten, zorgt dit ervoor dat je huid van binnen grondig wordt gereinigd. Een bijkomend voordeel van de sauna is dus dat jeugdpuistjes worden bestreden.

  1. Beter afweersysteem

Dankzij de hitte van de sauna, maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan die ziekten kunnen bestrijden. De sauna is om die reden zeer bevorderlijk en voordelig voor je lichamelijke afweersysteem/immuunsysteem. Je lichaam wordt dankzij de sauna preventief beschermd tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. De sauna draagt zodoende bij aan je algehele lichamelijke gezondheid.

  1. Sauna voor pijnbestrijding

Als je regelmatig de sauna bezoekt, nemen klachten met betrekking tot spierpijn en gewrichtspijn af. Niet alleen de pijn vermindert, maar ook de stijfheid van de spieren en gewrichten. Een sauna zorgt er tevens voor dat eventuele vermoeide, vastzittende en verzuurde spieren makkelijker en sneller herstellen. Een sauna is dus een ideale en gezonde vorm van pijnbestrijding. Een ander voordeel van de sauna is dat wondjes sneller genezen, waardoor ze minder lang pijn doen.

  1. Verbeterde ademhaling

Zeker voor mensen met bronchitis, astma en andere aandoeningen aan de luchtwegen, kan een bezoek aan de sauna wonderen doen. Je slijmvliezen worden namelijk soepeler; vastzittend slijm raakt los; de doorbloeding van je luchtwegen wordt beter; en daarmee verbeteren ook je ademhalingswaarden! Je kunt dankzij een sauna dus makkelijker en dieper ademhalen. Bijkomend voordeel: hoe beter je ademhaling, des te gezonder je lichaam.

 

* Klik hier voor de sauna openingtijden in Duiven, elke 1e dinsdag van de maand is het badkledingdag

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

  • Helaas is een gratis 7-dagenpas in Duiven niet langer beschikbaar. Je kunt wel een rondleiding aanvragen, zodat wij je op weg kunnen helpen.

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod