Spinning

Aanbod: Groepslessen

Spinning is een indoor fietstraining op muziek in groepsverband.

Het is een pittige training, die je afwisselend staand en zittend doet op een spinningfiets. De les volg je op de maat van de muziek en onder leiding van een professionele instructeur.

Feelgoodclub AeroFitt biedt een nieuwe methode van spinning en indoorcycling aan. Deze wordt gegeven op basis van wattage, deze kan op een interactieve manier worden weergegeven op een groot scherm of via een persoonlijk App. Hierbij kunnen de deelnemers op een correcte en veilige manier trainen, eventueel ter voorbereiding of tijdens het wielerseizoen.

Voor wie is spinning?

De groepsles is geschikt voor iedereen die op een effectieve manier wil werken aan zijn of haar conditie. Iedere deelnemer bepaalt zelf de weerstand en intensiteit van de training.

Waarom is spinning goed voor jou?

De work-out is goed voor hart en bloedvaten, het vergroot je longinhoud en is goed voor een regelmatigere bloedsomloop en soepele spieren. Daarnaast zullen verzuring en aanhechtingspijnen minder snel voorkomen omdat de bil, been, en rugspieren veelvuldig worden gebruikt. Per les verbruik je ongeveer 600 tot 800 calorieën.

Aan de hand van het trainingsdoel van de les, zal de instructeur een programma samenstellen. Ieder kan de weerstand van zijn eigen fiets bijstellen. De instructeur zorgt voor intervallen, waarbij je de ene keer wat lichter trapt en de andere keer het gevoel hebt dat je een hoge berg beklimt. Ook wordt er afgewisseld in staand en zittend fietsen.

Door intervallen worden je hart en spieren getraind om zich aan te passen als er veel van ze gevraagd wordt. Zo verbeter je conditie en voel je je snel fitter. Spinning is erg populair en effectief als training om vet te verbranden. Je werkt vaak toch harder als je in een groep sport! Pas wel op, want deze leuke sport is verslavend!

De voordelen op een rijtje
  • Verbetering van je conditie
  • Vermindering van je lichaamsvet
  • Verbrandt zo’n 800 calorieën per les
  • Verbetering van je lichaamssamenstelling
  • Verbetering van je spieruithoudingsvermogen
  • Vermindering van je vetpercentage

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

  • Helaas is een gratis 7-dagenpas in Duiven niet langer beschikbaar. Je kunt wel een rondleiding aanvragen, zodat wij je op weg kunnen helpen.

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod