Daantje Steenbakkers

Daantje Steenbakkers

Personal Training

Vestiging: Duiven

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching en resultaat bereiken?

Een goede coach moet zicht kunnen inleven in de klant, om de klant op de juiste manier te kunnen prikkelen zodat de motivatie en inzet hoog blijft. Als je dit dan kan vertalen, als coach, naar een training met voedingsplan en leefstijlswitch, dan heb je de belangrijkste eigenschappen te pakken. Als coach vind ik het een uitdaging om met de klant de ‘hobbels in de weg’ samen om het uiteindelijke doel – maximale resultaat- te bereiken.

Als je je lekkerste maaltijd moest uitkiezen, wat zou het zijn?

Nachos! Ben dol op kaas, liefst gesmolten en warm, in combinatie met tomatensalsa, sla, guacamole en zure room.. heerlijk!

Hoe ontspan je, ontstress je en chill je?

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin (vrouw en dochter), om samen leuke dingen te doen, zoals een dagje naar de dierentuin, zwemmen, of lekker wandelen. Daarnaast vindt ik het heerlijk om samen (of met vrienden) een avondje uit te gaan, eten, bioscoop, of wat dan ook.. Als ik alleen ben ontspan ik het liefst in een warm bad met een goed boek, maar die momenten zijn er niet meer sinds we een kindje hebben..

Welke karaktertrek waardeer je het meest in mensen?

Oprechtheid/eerlijkheid. Voor een goede samenwerking tussen coach en klant is het belangrijk dat de klik er is. Als de klik ontbreekt zal het lastig, al dan niet onmogelijk, worden om de doelen te behalen. Wederzijds vertrouwen en respect, zoals eerlijk zijn tegen elkaar, bevordert de samenwerking. Ik zet me meer dan 100% in voor de klant en verwacht dat als ze voor mij als coach kiezen hetzelfde van de klant.

Waar haal je de meeste voldoening uit als personal trainer?

Het contact met de klant. Als de klanten plezier hebben in het trainen samen met mij, ze vooruitgang boeken en tussendoelen behaald worden, vind ik als coach dat het mooiste wat er is. De klant groeit, het zelfvertrouwen neemt toe en soms zie je zelfs bij mensen letterlijk de houding veranderen. Het is voor mij geweldig mooi om die progressie te zien. Dan zie je namelijk pas echt hoe belangrijk het is om je leefstijl te veranderen!

Welke uitdagingen wil je in de toekomst nog graag aangaan?

Ik zou mijzelf in de toekomst graag nog verder gaan ontwikkelen als coach. De psychologie achter de mens (klant) is voor mij een fascinerend gebied; waarom maken mensen bepaalde keuzes, wat motiveert iemand en waardoor kan iemand zich juist niet motiveren… al dat soort vragen zou ik graag verder met de klant uit willen diepen om niet alleen de basic leefstijl veranderingen aan te brengen in iemands patronen, maar juist samen de diepgang op te zoeken.

Wat vind je zelf de beste en leukste work outs?

Ik ben een enorme fan van Les Mills CX Worx. De core is de fundering van iemands lichaam, en als de core krachtig en sterk genoeg is om de rest van het lichaam (de keten) te ondersteunen kunnen veel lichamelijk klachten worden voorkomen/verbeterd. 2x per week geef ik deze 30 minuten work out, en als ik dan zie hoe ik mensen hierin kan begeleiden, ze hun houding kan laten verbeteren en meer kracht kunnen opbouwen zonder dat ze blessures krijgen, dat is geweldig!!

Wat is jou belangrijkste drijfveer om mensen te helpen met hun gezondheid?

Ik wil de mensen helpen gezond te blijven of te worden, een betere versie van zichzelf te vinden en dat vast te houden. Sinds 3 jaar werk ik als personal trainer en ik zou vrijwel iedereen adviseren personal training te doen als ik kijk naar de resultaten die ermee bereikt worden. De juiste combinatie van voeding, voldoende rust, training en leefstijl zijn de 4 pilaren om resultaat te bereiken. Als de klant dit resultaat bereikt is dit voor mij de belangrijkste drijfveer om iedere dag met plezier en passie mijn werk te kunnen doen.

Op welke sportieve prestaties van je zelf ben je trots?

Ik ben de laatste jaren beter in het aanbieden van sport dan zelf een prestatie neerzetten. Mijn uitdagingen op dat vlak liggen helaas door lichamelijke omstandigheden ver achter me. Maar in mijn jeugd heb ik op hoog niveau aan judo gedaan, met als hoogste prestatie een 2e plaats bij de Nederlandse kampioenschappen.

Waar ben je in gespecialiseerd en waar wil je, je nog verder in verdiepen?

Voeding is nog steeds een enorme passie van mij en daarin blijf ik mij continue verder specialiseren. Momenteel volg ik de opleiding zodat ik ook kinderen op dit gebied mag begeleiden. Verder heb ik mij als coach in de afgelopen periode ook meer gespecialiseerd in de medische richting van fitness en bewegen. De fitnessbranche is zeker de laatste jaren sterk aan het ontwikkelen, vooral ook op technologisch gebied en er zijn continue nieuwe onderzoeken met interessante resultaten. Ik verwacht dat er komende periode echt wel weer dingen voorbij komen waar ik meer over wil weten, zodat ik mijn klanten de begeleiding kan geven waardoor ze een zo optimaal mogelijk resultaat kunnen creëren voor hun zelf.

Gratis Personal Training Try out