RugFitt

RugFitt is een groepsles die speciaal is ontworpen om de rugspieren te versterken en te ondersteunen. Het is een ideale les voor mensen met rugklachten of voor iedereen die zijn rugspieren wil versterken. Bij FeelGoodClub AeroFitt wordt deze les gegeven onder begeleiding van een professionele instructeur.

Tijdens de RugFitt les worden verschillende oefeningen uitgevoerd om de rugspieren te versterken en flexibiliteit te verbeteren. De les bestaat uit een combinatie van krachttraining, stabiliteitsoefeningen en stretching. De oefeningen worden aangepast aan het niveau en de behoeften van de individuele deelnemers.

Een van de voordelen van de RugFitt les is dat het de houding verbetert. Door het versterken van de rugspieren wordt de wervelkolom ondersteund en kan het lichaam beter rechtop staan. Dit helpt ook om rugklachten te voorkomen of te verminderen.

Een ander voordeel van RugFitt is dat het de flexibiliteit verbetert. Door de stretching oefeningen in de les worden de spieren opgerekt en kan de bewegingsvrijheid van het lichaam worden vergroot. Dit vermindert ook de kans op blessures.

De RugFitt les is geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus, ook als je nog nooit eerder aan krachttraining hebt gedaan. De les duurt 60 minuten en wordt gegeven in groepsverband. Hierdoor kan je samen met andere deelnemers werken aan het versterken van de rugspieren en elkaar motiveren om het beste uit de les te halen.

Bij FeelGoodClub AeroFitt wordt de RugFitt les gegeven onder begeleiding van een professionele instructeur die ervoor zorgt dat de oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd. De les is ook geschikt voor mensen met rugklachten omdat de oefeningen worden aangepast aan hun behoeften.

Als je op zoek bent naar een effectieve en veilige manier om je rugspieren te versterken en te ondersteunen, dan is de RugFitt les bij FeelGoodClub AeroFitt de perfecte keuze voor jou. Schrijf je nu in voor een les op onze website en ervaar zelf de voordelen van deze fantastische groepsles!

Wat zijn de voordelen van RugFitt?
  • Een sterke en stabiele rug, nek en schouder
  • Minder (kans op) rug-, nek- en schouderklachten
  • Een betere belastbaarheid
  • Een betere houding
  • Meer energie
  • Minder bang om te bewegen

Een soepele en stevige rug en gewrichten zorgen voor een goede belastbaarheid. Ook houdingsscholing is een belangrijk onderdeel van deze cursus. Een mooie houding ontlast de spieren en zorgt er bovendien voor dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt. Het beweegprogramma RugFitt is het eerste therapeutische groepsfitnessprogramma met gerichte mobiliserende (om de rug en gewrichten soepel te maken) en stabiliserende (om de rug en gewrichten sterk te maken) oefeningen.

Hoe rugpijn ontstaat:

Om rug- en gewrichtsklachten te verminderen of om je gewrichten te beschermen, heb je niet de grote oppervlakkige spieren nodig, maar de kleine spiertjes die dieper liggen. Als deze stabilisatiespiertjes niet goed getraind zijn, spannen de oppervlakkige spieren zich krampachtig aan om dit gebrek te compenseren. Zo ontstaat onder meer rug- en nekpijn. Als je fitnesst, komen vooral de grote, oppervlakkige spieren aan bod en daarvan kunnen klachten verergeren. Bij deze bewegen als medicijn cursus richten we ons op de diepe stabilisatiespieren. daarmee pakken we de oorzaak aan in plaats van het symptoom.

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

  • Helaas is een gratis 7-dagenpas in Duiven niet langer beschikbaar. Je kunt wel een rondleiding aanvragen, zodat wij je op weg kunnen helpen.

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod