RugFitt

RugFitt is een beweegprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met een verlaagde belastbaarheid, rug- nek- en schouderklachten, rsi/kans, artrose, bekkenklachten, hernia en whiplash.

Jaarlijks hebben 2,5 miljoen Nederlanders langer dan 12 weken rugpijn. RugFitt is ook zeer geschikt voor mensen met een zittend beroep die rugklachten willen voorkomen.

Wat zijn de voordelen van RugFitt?
  • Een sterke en stabiele rug, nek en schouder
  • Minder (kans op) rug-, nek- en schouderklachten
  • Een betere belastbaarheid
  • Een betere houding
  • Meer energie
  • Minder bang om te bewegen

Een soepele en stevige rug en gewrichten zorgen voor een goede belastbaarheid. Ook houdingsscholing is een belangrijk onderdeel van deze cursus. Een mooie houding ontlast de spieren en zorgt er bovendien voor dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt. Het beweegprogramma RugFitt is het eerste therapeutische groepsfitnessprogramma met gerichte mobiliserende (om de rug en gewrichten soepel te maken) en stabiliserende (om de rug en gewrichten sterk te maken) oefeningen.

Hoe rugpijn ontstaat:

Om rug- en gewrichtsklachten te verminderen of om je gewrichten te beschermen, heb je niet de grote oppervlakkige spieren nodig, maar de kleine spiertjes die dieper liggen. Als deze stabilisatiespiertjes niet goed getraind zijn, spannen de oppervlakkige spieren zich krampachtig aan om dit gebrek te compenseren. Zo ontstaat onder meer rug- en nekpijn. Als je fitnesst, komen vooral de grote, oppervlakkige spieren aan bod en daarvan kunnen klachten verergeren. Bij deze bewegen als medicijn cursus richten we ons op de diepe stabilisatiespieren. daarmee pakken we de oorzaak aan in plaats van het symptoom.

Deze les eens proberen?

Gratis 7 dagen pas

Andere lessen en aanbod

Andere lessen en aanbod