Thomas Wolbrink

Thomas Wolbrink

Personal Training

Vestiging: Hengelo

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching en resultaat bereiken?

Goed luisteren naar datgene wat de klant vertelt en je focussen op de onderdelen die voor hem/haar daadwerkelijk belangrijk zijn! Te vaak, wordt er voor mijn gevoel, zomaar gestart met trainen en wordt gelijk de hele leefstijl van de klant doorgelicht en aangepakt. Met alle goede bedoelingen, volgt er dan een heel scala aan oefeningen, voedingsadviezen, leefstijl tips etc. Maar is dat wel wat deze persoon wil? En is deze klant bovendien al wel klaar voor zulke grote veranderingen? Het is namelijk al moeilijk om klein, blijvende veranderingen teweeg te brengen binnen iemands leefstijl, een hele reeks aanpassingen kan iemand de moed in de schoenen doen zakken. Eerst moet je helder hebben waarom deze persoon jouw hulp inschakelt en wat daadwerkelijk belangrijk voor hem/haar is. Wanneer je over de vaardigheden beschikt dit boven water te krijgen kun je als trainer/coach, stap voor stap aan de slag gaan. Dan zullen de resultaten ook vanzelf in kleine stapjes gaan komen maar heb je wel de grootste kans dat deze blijvend zijn!

Als je je lekkerste maaltijd moest uitkiezen, wat zou het zijn?

Spaghetti frutti di mare (pasta met verschillende soorten vis).

Hoe ontspan je, ontstress je en chill je?

Ik vind het heerlijk om ‘s morgens te gaan sporten en daarna wat leuks te gaan doen met mijn vriendin en onze 3 kinderen. Donderdagavond voetballen en daarna een biertje drinken met vrienden/teamgenoten vind ik ook erg relaxed!

Welke karaktertrek waardeer je het meest in mensen?

Eerlijkheid

Waar haal je de meeste voldoening uit als personal trainer?

Wanneer klanten ervaren dat ze profijt van onze samenwerking hebben in hun dagelijkse leven. Dat kan zowel fysiek en psychisch zijn.

Welke uitdagingen wil je in de toekomst nog graag aangaan?

Ik mag mezelf graag sportieve uitdagingen opleggen. Zo heb ik onder andere de marathon van Athene en Stockholm gelopen en 6 x de Alphe d’Huez op een dag beklommen (Alphe d’huzes). Om richting zo’n evenement te trainen en op die dag boven jezelf uit te stijgen, geeft me echt een kick! Ik heb nu niet echt een sportieve uitdaging in het verschiet maar die moet er wel weer komen!

Wat vind je zelf de beste en leukste workouts?

Ik vind variatie en uitdaging binnen een workout belangrijk. Zo mag ik graag samen met een trainingsmaatje een korte intensieve fitnesstraining doen. Daarnaast vind ik een potje voetballen heerlijk en mag ik graag buiten mountainbiken en wielrennen.

Wat is jouw belangrijkste drijfveer om mensen te helpen met hun gezondheid?

Mijn belangrijkste drijfveer is om mensen te helpen aan een betere gezondheid. Toewerken naar een specifiek trainingsdoel is supergaaf maar iemand een betere gezondheid bezorgen is nog veel mooier!

Op welke sportieve prestaties van je zelf ben je trots?

Dat zijn toch wel die sportieve uitdagingen die ik hierboven genoemd heb. En dan met name die allerlaatste klim naar de top van de Alphe d’Huez*. Ik zat er fysiek en mentaal echt finaal doorheen maar het was zo indrukwekkend wat ik daar allemaal zag, dat ik die laatste keer ook gewoon omhoog moest!  (Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’).

Waar ben je in gespecialiseerd en waar wil je, je nog verder in verdiepen?

Ik heb me geprobeerd breed op te leiden om zo mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen. In mijn eerste jaren bij AeroFitt waren dat vooral opleidingen die gericht waren op fysieke training. Al snel merkte ik dat dit niet voldoende was en ben me gaan specialiseren in voeding, door de opleiding gewichtsconsulent en (sport) voedingsadviseur te volgen. Ik bezat nu wel veel kennis over training en voeding maar voelde dat ik vooruitgang moest boeken in mijn communicatie- en coaching vaardigheden. Onder andere de opleiding middle management en die van leefstijl coach hebben me hier goed bij geholpen. Hoe je de boodschap over brengt is namelijk zo belangrijk. Afgelopen jaar heb ik de opleiding paramedisch fitness trainer gevolgd om klanten met fysieke klachten beter te kunnen begeleiden. Op dit gebied wil ik mezelf nog verder ontwikkelen!

Gratis Personal Training Try out